banner26

Yollar kapandı, 2 bin 800 kişi kurtarıldı

Türkiye 19.01.2022, 18:57
137
Yollar kapandı, 2 bin 800 kişi kurtarıldı
banner32

Gaziantep’te yolları kapatan kar sebebiyle yolcu otobüsleri, minibüsleri ve tramvaylarında aralarında bulunduğu binlerce araç yollarda kaldı, 19 saat boyunca bekleyen 2 bin 800 kişi kurtarıldı

Türkiye’de Gaziantep'te dün başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. 
Şiddetli yağış nedeniyle sabah saatlerinde Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu ulaşıma kapandı. Otoyolda uzun araç kuyrukları oluştu. 2 binden fazla araç yolda mahsur kaldı.
Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle Kilis-Gaziantep karayolu da ulaşıma kapatıldı. Nurdağı mevkiisinde 19 saat boyunca bölgede bekleyenlerin olduğu bildirildi.
Gaziantep'in, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis ile bağlantısını sağlayan yollarda yağış nedeniyle çok sayıda araç kaydı. Gaziantep- Adana Otoyolu'nun 50. kilometresinde kayan TIR'ların yolu kapatması sonucu ulaşım durdu, yüzlerce araçta çok sayıda kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan kişiler, ekiplerin çalışması sonucu saatler sonra kurtarıldı.
Kent merkezinde 60, kırsalda ise 90 santimetreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle kapanan Gaziantep-Osmaniye arasındaki Nurdağı ilçesi yakınında mahsur kalan binlerce kişi yardım çağrısında bulundu.
Nurdağı mevkisinde kar kalınlığı, yarım metreyi geçerken, kapanan yolda araç kuyruğu, havadan dronela görüntülendi. Ağrı'da öğretmenlik yapan Sevda- Ünal Bozkurt çifti de memleketleri Antalya'ya gitmek üzere önceki gün yola çıktıklarını ve TAG otoyolunda 19 saattir beklediklerini söyledi. Öte yandan bölgede mahsur kalanlara ulaşabilen polis ekipleri, hazırlanan sandviçleri dağıtırken, iş makineleriyle de kapalı yolların açılması için yoğun mesai yürütüldü.
Gece saatlerinden itibaren yol açma çalışmalarının devam ettiği TAG Otoyolu'nda mahsur kalanlara, belediye ekiplerince kumanya dağıtıldı. Yolda mahsur kalanlara yiyecek, içecek ve akaryakıt desteğinde bulunuldu, çok sayıda kişi misafirhanelere yerleştirildi.
54 YIL SONRA EN YOĞUN KAR YAĞIŞI
Gaziantep'te en son 1968 yılında 1 metre kar kalınlığı ölçülen kent merkezinde, 54 yıl sonra kar kalınlığı 49 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metre olarak ölçüldü.
Gaziantep Valisi Davut Gül, yoğun kar yağışı nedeniyle TAG Otoyolu'nda ulaşımın sağlanamadığını belirttiği yazılı açıklamasında, “Kar kalınlığı 45-50 santimetre. 2 bin 800 kişi kurtarıldı” dedi.
TAG Otoyolu'nda sabaha kadar yolda kalan bir kadın sosyal medya hesabından paylaştığı bir görüntü ile birlikte, “Kilometrelerce uzunlukta araç kuyruğu, mahsur Kalan yüzlerce insan var. Hiç kimse gelmedi. Sabaha kadar donduk. 
Yoğun kar yağışının etkili olduğu bir başka kent olan Şanlıurfa'da ise ulaşım adeta felç oldu.

Yorumlar (0)
banner6