banner26

Güney Kıbrıs'tan Koronavirüse Karşı 'Altın Pasaport' Kararı

Güney Kıbrıs, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşanan ekonomik krizden kurtulmak için yatırım karşılığı 'Kıbrıs Cumhuriyeti', yani Avrupa Birliği vatandaşlığı satış uygulamasını devreye sokmaya karar verdi. Koronavirüs nedeniyle ekonomik sıkıntılardan çıkış arayan Güney Kıbrıs Yönetimi, salgına karşı bir dizi ekonomik tedbir almaya başladı.

Genel 16.04.2020, 16:52 16.04.2020, 16:52
60
Güney Kıbrıs'tan Koronavirüse Karşı 'Altın Pasaport' Kararı
banner32

Güney Kıbrıs, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşanan ekonomik krizden kurtulmak için yatırım karşılığı 'Kıbrıs Cumhuriyeti', yani Avrupa Birliği vatandaşlığı satış uygulamasını devreye sokmaya karar verdi.





Koronavirüs nedeniyle ekonomik sıkıntılardan çıkış arayan Güney Kıbrıs Yönetimi, salgına karşı bir dizi ekonomik tedbir almaya başladı. 





Salgın nedeniyle Maliye'nin gelir sorunu yaşadığına işaret eden Rum basını, 'altın pasaport' olarak adlandırılan uygulamanın hayata geçirileceğini yazdı. Bununla ilgili bir yasa hazırlandığına işaret edilirken, Paskalya sonrasında ilgili yasanın Meclis'e sunulacağı belirtildi. 





Yasa kabul edilirse Avrupa Birliği vatandaşlığı satış uygulaması devreye girecek. Vatandaşlık almak için 2 milyon 500 bin euro'luk yatırım yapma şartı bulunuyor.





6 milyar 600 euro'luk gelir





Rum Yönetimi'nin 2013'ten bugüne kadar toplamda 6 milyar 6 milyon euro karşılığında vatandaşlık verdiği kaydedildi. Bu rakamın Gayrı Safi Yurtiçi Hasılası’nın yüzde 1.2'sine denk geldiği ifade edildi. AB vatandaşlığı bekleyenlerin sayısının şu anda 700 kişi olduğu belirtildi.


Yorumlar (0)
banner6