banner26

Senin:'Hükumetin Başına Sen Kimsin Çıkışı Kontrolün Kaybedildiğinin Göstergesidir.

Halkın Partisi Genel Sekreteri Yenal Senin, Barış Burcu'nun Başbakan Ersin Tatara sen kimsin diye hitap etmesini eleştirdi. Senin tüm siyasileri artan gerilimi düşürmeye davet etti.

Genel 14.10.2019, 15:23 14.10.2019, 15:23
19
Senin:'Hükumetin Başına Sen Kimsin Çıkışı  Kontrolün   Kaybedildiğinin Göstergesidir.
banner32

Halkın Partisi Genel Sekreteri Yenal Senin, Barış Burcu'nun Başbakan Ersin Tatara sen kimsin diye hitap etmesini eleştirdi. Senin tüm siyasileri artan gerilimi düşürmeye davet etti.





Siyasilerin en önemli görevi birleştirici, uzlaştırıcı olmaları ve gerilimi tırmandırmayan açıklamalar yapabilmesidir. Bugün sabah Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sn Burcu’nun katıldığı programı izleme fırsatı buldum. Bazı yerlerde tonajı ve gerilimi yüksek tutması ve sarfettiği sözler kendi açımdan tasvip edilemez.
Sn. Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamaya yönelik “Akıl sahibi, insan kalabilmiş Kıbrıs Türk toplumunun sesi olmuştur” cümlesi kimse kusura bakmasın ama yukarıdan bakan ve aşağılayıcı bir cümledir. Cumhurbaşkanı’nın açıklamasına katılır veya katılmazsınız bunlar ayrı meselelerdir. Önemli olan farklı düşünceye tahammül gösterebilme becerisidir. Kendisi gibi düşünmeyenlere bir şekil “ akıldan yoksun, insani değerlere haiz değil” yakıştırması olmamıştır.
Yapılan açıklamanın oy kaygısı gütmediğini telaffuz ederken (ki öyle olduğunu umuyorum) hemen arkasına “biz anketlerde hepsinden 3 kat öndeydik “ diye bağırması da aradaki tutarsızlığı göstermeye devam ediyor. Üstüne üstlük “hodri meydan” tavrıyla bazı kişilere hade aday olun diyor. Buna partim adına cevap verecek olursam bunun karar merci Sn.Burcu değil, değerli parti üyelerimizdir.
Konuşma sırasında bir siyasi partiye ve hükumetin başına “sen kimsin” çıkışı da kontrolün yavaş yavaş kaybedildiğinin göstergesidir.
Kıbrıs Türk toplumu bu topraklarda huzur içinde kardeşten öte yaşamayı her zaman başardı ve başaracaktır. Bundan zerre şüphem olmaz. Ama yöneticiler her ne düşünürlerse düşünsünler toplum önünde daha sorumlu şekilde davranmalıdırlar.


Yorumlar (0)
banner6