banner26

TATAR: 'ORTAK KOMİTE KURULUP, DURUM DEĞERLENDİRİLMELİ'

Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamasıyla gündemin değiştiğini ve bir dizi değişikliğe sebep olduğunu belirterek, maksadını tam olarak anlayamadığı bu açıklamadan üzüntü duyduğunu kaydetti. Tatar meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada 4 günlük sessizliğin ardından Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Barış Pınarı açıklamasının kafaları karıştırdığını ve rahatsızlık yarattığını belirtti.

Genel 14.10.2019, 16:30 14.10.2019, 16:30
13
TATAR: 'ORTAK KOMİTE KURULUP, DURUM DEĞERLENDİRİLMELİ'
banner32

Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamasıyla gündemin değiştiğini ve bir dizi değişikliğe sebep olduğunu belirterek, maksadını tam olarak anlayamadığı bu açıklamadan üzüntü duyduğunu kaydetti.





Tatar meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada 4 günlük sessizliğin ardından Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Barış Pınarı açıklamasının kafaları karıştırdığını ve rahatsızlık yarattığını belirtti.





Kıbrıs Türkü’nün fedakarlıklarla dolu bir sürecin sonucunda kendi devletinde yaşayabilir noktaya geldiğini anımsatan Tatar, Türkiye’nin katkılarının bilincinde olduklarını söyledi.





Garantörlüklerin modası geçti şeklindeki söylemlerin bir süredir devam ettiğini ancak böyle bir olasılığın olmadığını dile getiren Tatar, “Herkesin bildiği gibi, Mehmetçik gelmeseydi, adada bugün Türk bulmak mümkün olmayacaktı” dedi.





Tatar, 4 günlük sessizliğin ardından Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Barış Pınarı açıklamasının kafaları karıştırdığını ve rahatsızlık yarattığını belirterek, “Bu açıklama Kıbrıs Türkü’nü temsil etmiyor. Keşke hiç açıklama yapmasaydı” ifadesini kullandı.





Cumhurbaşkanının tüm ülkeyi temsil etmek zorunluluğu olduğuna işaret eden Tatar, açıklamanın ardından gelen yorumların Kıbrıs Türkü’nü çok sıkıntıya soktuğunu ve böyle bir açıklama yapılmaması gerektiğine inandığını söyledi.





Başbakan Tatar, “Meclis’te derhal ortak bir komite kurularak, tüm bunları değerlendirmeli. Meclis’in Türk askerine başarı dileyerek, dualar edilmeli. Gerekirse, Cumhurbaşkanının açıklamasının da görüşülmeli” dedi.





Tatar, komitenin kurulmasıyla ilgili adımların bugün atılacağını ve en geç yarın bu konuda ortak bir açıklama yapılacağını söyledi.


banner36
Yorumlar (0)
banner6