banner26

Tatar: Tek Yol Federasyon Değil

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan toplantıda, Cumhurbaşkanı Akıncı, 25 Kasım’da  Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Rum lider Nikos Anastasiadis ile Berlin’de yapacağı görüşme öncesi siyasi parti Başkan ve temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu.   Görüşme sonrası basına ilk açıklamayı UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar yaptı.

Genel 21.11.2019, 15:11 21.11.2019, 15:11
31
Tatar: Tek Yol Federasyon Değil
banner32

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan toplantıda, Cumhurbaşkanı Akıncı, 25 Kasım’da  Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Rum lider Nikos Anastasiadis ile Berlin’de yapacağı görüşme öncesi siyasi parti Başkan ve temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu. 





Görüşme sonrası basına ilk açıklamayı UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar yaptı.





Tatar, Cumhurbaşkanı ile Berlin öncesi durum değerlendirmesi yaptıklarını belirterek, 3'lü yapılacak gayri resmi toplantıdan beklenti yaratılmaması gerektiğini söyledi. 





Tatar, Berlin'deki gayri resmi toplantıyı yakından takip edeceklerini belirterek, Siyasi eşitlik konusunun nasıl yorumlanacağı konusunda sıkıntısı olduğunu, Federal bir çözümün mümkün olamayacağının ortada olduğunu, geçmişte varılan mutabakatlarla ilgili endişeler olduğunu kaydetti. 





Kıbrısın artık genel çerçevede ele alınması gerektiğini, doğalgaz konusu ve bölgedeki gelişmelerin de içine katılarak farklı boyuttan değerlendirilmesi gerektiğini belirten Tatar, "Artık Kıbrıs konusuna farklı bir pencereden bakılmalı, tek yol federasyon değil, alternatif teklifler de masada olmalı. 50 yıldır aynı yolda aynı meseleleri tartışmaktan usandık" diye konuştu. 





Kıbrıs Türk halkının kendi geleceğini kurgularken, garantörlüklerin, Türkiye'nin de içinde, merkezinde olması gerektiğine vurgu yapan Tatar, "Berlin'e gidilecek. Sayın cumhurbaşkanına hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi. 





Tatar soru üzerine toplantının samimi bir ortam içinde geçtiğini, samimi şekilde konuların tartışıldığını, toplantıda gerginlik olmadığını belirterek, kendilerinin parti tabanı, seçmenleri ve halkın geneli için çalıştığını, Cumhurbaşkanının da "halktan aldığım yetki" dediğini ancak o yetkinin dört buçuk yıl önce alındığını kaydetti. 


Yorumlar (0)
banner6