banner26

Yabancılar İçin 18 Farklı İkamet İzni Olacak

Kuzey Kıbrıs’ta nüfus artış hızının dünyanın birçok ülkesinden daha fazla olduğunu da belirten Baybars, konu ile ilgili son düzenlemeleri yaptıklarını, yapılan düzenlemeleri 2 hafta içerisinde Bakanlar Kuruluna sunacaklarını kaydetti. Bakan Baybars konuşmasında yerel yönetimler reformu konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Genel 24.09.2019, 16:34 24.09.2019, 16:34
20
Yabancılar İçin 18 Farklı İkamet İzni Olacak
banner32

Kuzey Kıbrıs’ta nüfus artış hızının dünyanın birçok ülkesinden daha fazla olduğunu da belirten Baybars, konu ile ilgili son düzenlemeleri yaptıklarını, yapılan düzenlemeleri 2 hafta içerisinde Bakanlar Kuruluna sunacaklarını kaydetti.





Bakan Baybars konuşmasında yerel yönetimler reformu konusunda da değerlendirmelerde bulundu.
Baybars, bu konuda kararlı olduklarını, bunun kaçınılmaz olduğunu kaydetti.





Belediyeler Birliğinde oluşturulan komite ile geçtiğimiz hafta içerisinde bir görüşme gerçekleştirdiklerini ancak bir ilerleme kaydetmediklerini kaydeden Bakan Baybars yıl bitmeden taslağı Meclis’e sevk etme konusunda kararlı olduklarını vurguladı.





19-20 belediyenin kendi gelirinden fazla devlet katkısı aldığını ve bunun sürdürülebilirliği olmadığını ifade eden Ayşegül Baybars, 28 belediyenin 2016 öncesine ait 350 milyona yakın borcu olduğuna da dikkati çekti.





Gazimağusa İskele Yeni Boğaziçi İmar planı ile ilgili sektörel ve bölgesel bazda görüşlerin alındığını belirten Bakan Baybars, plandaki eksiklikleri bir ay gibi bir sürede tamamlama hedefinde olduklarını kaydetti.
Baybars daha sonra Karpaz İmar Planını gündeme alacaklarını belirtti.





(BRT)


banner36
Yorumlar (0)
banner6