banner26

26 okul yeniden yapılacak

Güncel 08.06.2023, 12:38
26
26 okul yeniden yapılacak
banner32

Maliye Bakanlığı'nın 2024-2026 Dönemi Orta Vadeli Mali Planı’nda ulusal politika önceliklerine de yer veriliyor. Buna göre depreme karşı dayanıklılık testi ve risk analiz raporlarında riskli bulunup güçlendirilmesi mümkün olmayan 26 okul yeniden yapılacak.

Depreme karşı dayanıklılık testi ve risk analiz raporlarında riskli bulunup güçlendirilmesi mümkün olmayan ve yıkılması gereken yapıların depreme dayanıklı ve güvenli olarak ne şekilde ıslah edileceğini düzenleyecek "Kentsel Dönüşüm Yasası" çalışmaları süratle tamamlanacak.

Ulusal politika öncelikleri kapsamında, inşaatı devam eden Girne Devlet Hastanesi, tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak, 500 yataklı Lefkoşa yeni devlet hastanesi ve Güzelyurt Devlet Hastanesinin 4’üncü etap ihaleleri başlatılacak.

Yangında zarar gören Devlet Laboratuvarı Dairesi'ne ait binanın tadilatı ve laboratuvarın eski kapasitesine ulaşması, tekrar akredite edilmesi için gerekli düzenlemeler yapılma yoluna gidilecek.

Yeraltı ve yerüstü su varlığının korunması ve etkin kullanımının sağlanmasına yönelik "Su Master Planı"nı hazırlanarak hayata geçirilecek.

banner36
Yorumlar (0)
banner6