banner26

Akan Kürşat teminatla serbest

banner47

Güncel 09.02.2024, 17:58 09.02.2024, 17:02
572
Akan Kürşat teminatla serbest
banner52
banner32

İtalya’da tutuklanan Kıbrıslı Türk Avukat Akan Kürşat’ın Güney Kıbrıs’a iadesi gerçekleşti. Rum polisi eşliğinde dün gece Roma'dan Güney Kıbrıs'a götürülen Kürşat önce tutuklandı, sorgulandı, ve yeni duruşmasına kadar teminatla serbest bırakıldı.

Girne bölgesinde eski Rum malı alım-satımına karıştığı gerekçesiyle İtalya’da tutuklanan ve Güney Kıbrıs’a iade edilen Kıbrıslı Türk Avukat Akan Kürşat’ın yeni duruşmasına kadar teminatla serbest bırakılmasına karar verildi.

Bugün Lefkoşa (Rum) Kaza Mahkemesi’ne çıkartılan Akan’ın 10 bin Euro nakit ve iki ayrı Rum bankasından 65 bin Euro’luk banka teminatı göstererek serbest bırakılmasına karar verildi.

İtham edildiği 20 suçlamayı kabul etmediği bildirilen Akan Kürşat tutuksuz yargılanacak.

Davası görülmeye 29 Şubat’ta saat 10.30’da başlayacak. Kürşat 19 Şubat’tan başlamak üzere her ayın birinci ve üçüncü pazartesi günü 18.00 – 21.00 saatleri arasında Ay. Demet Rum Polis Karakoluna giderek ispatı vücut edecek.

Rum Yönetimi Sözcüsü, Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı’nın, Lefkoşa (Rum) Kaza Mahkemesi kararıyla teminatla serbest bırakılan ve işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen Kıbrıslı Türk Avukat Akan Kürşat’ın gün içerisinde KKTC’ye geleceği açıklaması üzerine, Kürşat’ın mahkemenin, serbest bırakılması için koştuğu şartlarından sorumlu olduğunu söyledi.

Sözcü Konstantinos Letimbiotis, Avukat Akan Kürşat’ın İtalya’dan Güney Kıbrıs’a bu sabah erken saatlerde vardığını, Rum Polis Müdürlüğü’ndeki karakola götürüldüğünü, ifade verdikten sonra Lefkoşa (Rum) Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldığını söyledi.

Mahkeme’nin, bir sonraki duruşma tarihini tayin ettikten sonra Kürşat’ın mahkeme günü olan 29 Şubat'a kadar serbest bırakılmasına karar verdiğini kaydeden Letimbiotis, “Yargı usullerine göre bu, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin tayin ettiği şartlardan, belirli zamanlarda polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmaktan sorumlu olduğu anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

Hakkında 2007'den beri Avrupa tutuklama emri bulunduğu belirtilen Akan, 30 Aralık’ta “suç işlemek için teşekkül oluşturma, başka şahsın adına kayıtlı malı yasa dışı bulundurma ve kullanma, yalan beyanla mal elde etmek, yasa dışı eylemlerden edinilen geliri meşrulaştırmak” suçlamalarıyla İtalya’da kaldığı otelde tutuklanmıştı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6