banner26

"AKP'nin hedefi, adanın kuzeyini kolonize etmek"

Güncel 03.05.2021, 16:48
150
"AKP'nin hedefi, adanın kuzeyini kolonize etmek"
banner32

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, “Kıbrıs sorununun çözümü için, Cenevre’de yapılan ve Kıbrıslı Türklerin temsil edilmediği gayriresmi ‘4+1’ toplantısının sonucu beklendiği gibi çıkmıştır.” dedi.

Elcil’in açıklaması şöyle:

“Kıbrıs sorununun çözümü için, Cenevre’de yapılan ve Kıbrıslı Türklerin temsil edilmediği gayri resmi “4+1” toplantısının sonucu beklendiği gibi çıkmıştır.     

“Komşularla sıfır sorun” kavramı üzerinden, tüm komşuları ile kavgalı bir Türkiye yaratan Erdoğan-AKP faşizmi, Kıbrıs’ı da kavga alanı olarak seçmiştir. Sn. Mustafa Akıncı ile yakalanan çözüm fırsatını, seçimlerimize açık bir şekilde müdahale ederek, ortadan kaldıran AKP yönetimi, adanın kuzeyinin kolonize edilmesi, Avrupa Birliği’nden para koparmak, Doğu Akdeniz’deki enerji kaynakları ile ilgili pazarlık yapmak ve Kıbrıslı Türklerin AB içinde yer almalarını engellemek için iki devletli taksim tezini zaman kazanmak için tekrardan masaya sürmüştür.

 Zirvede, “ben Türkiye’nin adamı olmaktan gurur duyarım” diyen Sn. Ersin Tatar’ın eline Türkiye’nin tutuşturduğu 1950’li yıllardan kalan yaratıcılık ve ciddiyetten uzak taksim tezini ileri sürmekle mevcut statükoyu korumak için zaman kazanmaya çalışıldığı açıktır. Kıbrıs Türk toplumunun siyasal iradesini gasp eden Erdoğan-AKP faşizminin önerisi olan “taksim” tezi, Birleşmiş Milletler tarafından tanınan devletlerdeki etnik ayrımcılığı teşvik eden bir öneri olup, içinde etnik farklılık olan her ülkenin bölünmesini meşru hale getirmektedir.

Türkiye’yi yöneten siyasi vizyondan yoksun, Erdoğan-AKP faşist yönetimi, bu siyasetle Kıbrıs sorununun önündeki en büyük engelin Kıbrıs’ın Türkiye sorunu olduğu gerçeğini bizlere hatırlattığı için teşekkürü hak etmiştir.”

Yorumlar (0)
banner6