banner26

ALASKA'DA ŞİŞE İÇİNDE 50 YIL ÖNCE YAZILMIŞ MEKTUP BULUNDU

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eyaleti Alaska'da bir Rus deniz subayı tarafından 50 yıl önce yazılmış, şişe içinde bir mektup bulundu. Odun toplarken buldu Shishmaref şehrinde, avda kullanmak için çıra ve odun toplayan Tyler Ivanoff, bir şişe içerisine konulmuş mektup buldu.

Güncel 19.08.2019, 11:26 19.08.2019, 11:26
81
ALASKA'DA ŞİŞE İÇİNDE 50 YIL ÖNCE YAZILMIŞ MEKTUP BULUNDU
banner32

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eyaleti Alaska'da bir Rus deniz subayı tarafından 50 yıl önce yazılmış, şişe içinde bir mektup bulundu.





Odun toplarken buldu





Shishmaref şehrinde, avda kullanmak için çıra ve odun toplayan Tyler Ivanoff, bir şişe içerisine konulmuş mektup buldu. 









Ivanoff, mektubu açtığında yazının Rusça olduğunu ve okuyamadığı için sosyal medya hesabında paylaştığını belirterek, Rusça bilen arkadaşları sayesinde mektubun 20 Haziran 1969'da Rus subay Anatoly Botsanenko tarafından yazıldığını ortaya çıkardıklarını söyledi.





Hatırlamakta zorlandı





Mektuptan haberdar olan Rus devlet kanalı "Russia-1" mektubun sahibi Botsanenko'ya ulaştı. Botsanenko'nun, mektubun kendisinin olduğu konusunda şüpheye düştüğü ancak imzasını gördükten sonra inandığı belirtildi.









Şimdi 86 yaşında





Mektubu yazdığı tarihte 36 yaşında olan ve Sulak isimli gemide görev yapan Botsanenko'nun, bulan kişinin kendisine cevap yazması için mektubuna adres bilgilerini eklediği aktarıldı.


Yorumlar (0)
banner6