banner26

Arıklı sitem etti: “Bizde Osmanlı gibi teknolojiye karşı duruş var”

Güncel 08.11.2022, 15:21
71
Arıklı sitem etti: “Bizde Osmanlı gibi teknolojiye karşı duruş var”
banner32

Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı “Bizde de tıpkı Osmanlı’nın son döneminde olduğu gibi teknolojiye karşı enteresan şekilde karşı duruş var” dedi

4G/5G ihalesini kazanan Kuzey Kıbrıs Turkcell’e yetkilendirme belgesi verilmesi töreninde konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Osmanlı’ya matbaanın yaklaşık 250 yıl geç geldiğini ifade eden Arıklı, “Osmanlı teknolojiyi ıskaladığı için yıkılma sürecine girdi ve ciddi şekilde Batı'nın karşısında ezildi” şeklinde konuştu.

 “Bizde de tıpkı Osmanlı’nın son döneminde olduğu gibi teknolojiye karşı enteresan şekilde karşı duruş var” diyen Arıklı, 3G’nin Türkiye’den aylar önce KKTC’ye geldiğine dikkat çekti. 3G’ye geçildiğinde dünyanın birçok ülkesi 3G ile tanışmamasına rağmen şu anda Afrika’nın birkaç tane ülkesiyle birlikte ülkede 3G’nin kullanılmaya devam ettiğini söyleyen Bakan Arıklı, “Bizden çok çok geride olan Türkiye ve dünyanın birçok ülkesi şu anda 4G’yi de bıraktı, 5G’ye geçtiler” dedi.

Bakanlığa geldiğinde koyduğu hedeflerden bir tanesinin yıl sonu bitmeden 4G/5G ihalesinin bitirilmesi olduğunu vurgulayan Arıklı, bakanlıkta ilk yaptığı toplantıda kurmaylarına bu talimatı verdiğini belirterek, “4G/5G ihalesini bitirmezseniz çok ciddi şekilde beni karşınızda bulacaksanız” dediğini kaydetti.

Arkadaşlarının büyük bir gayret göstererek, birçok engelleme çalışmalarına rağmen ihaleyi başarıyla bitirdiklerini ifade eden Arıklı, her ne kadar 10 aylık bir zaman biçildiyse de 5-6 ay içerisinde 4G’nin topluma kazandırılacağına inanç belirterek, “Bunun sözünü de şimdiden almış oluyorum, 10 ay beklemeyin” diye konuştu.

5G için de 4 yıl bekleme gibi bir lükslerinin olmadığını kaydeden Bakan Arıklı, 2 buçuk 3 yıl içerisinde 5G’nin de ülkeye getirileceğine inanç belirterek, Turkcell’in bunu başarabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

“İÇİMDE BURUK BİR MUTLULUK VAR… NİYE 5G DEĞİL DE, 4G’DEYİZ?”

Ülkenin ciddi şekilde bu teknolojiye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Arıklı, bunu ülkeye getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti.

“Ama bu yetmez. Çünkü dünyanın birçok ülkesi, Güney Kıbrıs başta olmak üzere 5G’ye geçmiş durumdalar, Biz 4G’ye geçtik diye sevinç naraları falan atmayalım. Ne zaman ki çağı yakalarız, onları teknolojide yakalarız ancak o zaman mutlu olabiliriz. Ben onun için çok da mutlu değilim çünkü içimde buruk bir mutluluk var. Niye 5G değil de, 4G’deyiz? Bugün belki de 5G’nin törenini yapmış olacaktık.”

Yorumlar (0)
banner6