banner26

Bir garip “milli havayolu” açıklaması: Yabancı şirketler kuracak

Güncel 05.08.2022, 15:42 05.08.2022, 15:43
339
Bir garip “milli havayolu” açıklaması: Yabancı şirketler kuracak
banner32

Arıklı, KKTC’nin bayrak taşıyıcısı olacak havayolu konusunda son noktaya gelindiğini, görüşülen iki büyük şirketten hangisiyle yola devam edileceğinin Bakanlar Kurulu tarafından belirleneceğini açıkladı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, KKTC’nin bayrak taşıyıcısı olacak havayolu konusunda son noktaya gelindiğini, görüşülen iki büyük şirketten hangisiyle yola devam edileceğinin Bakanlar Kurulu tarafından belirleneceğini kaydederken, konun haftaya netleşeceğini ve protokol imzalama aşamasına gelinebileceğini belirtti. 

Bakan Arıklı, yeni havayolu şirketiyle ilgili “KTHY’deki sistemin aynısı olacak. Tüzük de KTHY’nin tüzüğü ile aynı olacak. Bizim bayrak taşıyıcısı havayoluna çok ihtiyacımız var. KKTC turizmine katkı koyması, piyasada rekabet gücü oluşturması lazım, tecrübeli olmalı ve sağlam bir yapıda olmalı. Şimdiki fiyatları iki şirket belirliyor ve ulaşım pahalı hale geldi. Bu hem turizmi hem adaya gelecek öğrencileri olumsuz etkiliyor. Ekonomi de çok ciddi şekilde etkileniyor” şeklinde konuştu.

Arıklı, “70-75 milyon dolarlık sermaye isteyecek bu şirkete biz herhangi bir maddi katkı yapmayacağız. Çünkü şirket 1-2 yıl kâr etmeyecek hatta belki zarar edecek, bizim o zararı karşılayacak gücümüz yok. Yeni hava yolu şirketinin tüzüğü de KTHY’nin tüzüğünün benzeri olacak. Firmaların isimlerini açıklamıyorum. Biz açık ve net yüzde 25 hisse istediğimizi belirttik” dedi.

Arıklı, yeni Havalimanı fiziki yapısının yüzde 99.9’unun tamamlandığını, teknik cihazların gelmesi ve elektrik kablosunun döşenmesi ile birlikte havalimanının hizmete hazır hale geleceğini belirtti. Arıklı, “Firmanın projeyi daha fazla geciktirme şansı yok çünkü artık kontrol bizim elimizde” dedi

banner36
Yorumlar (0)
banner6