banner26

“Bir yıldır ilaçlarımıza ulaşamıyoruz”

Güncel 08.05.2023, 12:19
16
“Bir yıldır ilaçlarımıza ulaşamıyoruz”
banner32

Thalassaemia Derneği Başkanı Çiğdem Beşevlerli, sürekli olarak kullanmak zorunda oldukları ve hayat kalitelerini arttıran ilaçlarına bir yıldır ulaşmakta zorluk çektiklerini vurguladı

Thalassaemia Derneği Başkanı Çiğdem Beşevlerli, 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’nü tüm dünyada olduğu gibi gülerek ve eğlenerek kutlamayı temenni ederek, en büyük sıkıntılarının ilaç eksikliği olduğunu vurguladı.

8 Mayıs Dünya Talasemi Günü, nedeniyle, Thalassaemia Derneği Meclis önünde basın açıklaması yaptı.
Thalassaemia Derneği Başkanı Çiğdem Beşevlerli, en büyük sıkıntılarının ilaç eksikliği olduğuna dikkat çekti.

Thalassaemia Derneği Başkanı Çiğdem Beşevlerli Meclis önünde yaptığı konuşmasında, basın açıklamalarını Meclis önünde yapma sebeplerinin seslerini duyurma çabası olduğunu ifade ederek, “Belki artık sorunlarımıza çözüm bulunur” dedi.

Beşevlerli, bugünü gülerek ve mutlu olarak kutlamaya fırsatlarının olmadığını çünkü sürekli olarak kullanmak zorunda oldukları ve hayat kalitelerini arttıran ilaçlarına 1 yıldır ulaşmakta zorluk çektiklerini söyledi.

Pandemiden beri sürekli gazetelerde kronik hastaların ilaçlarının ülkeye geldiğini okuduklarını ancak aylardı talasemi hastalarının ilaçlarının geldiği bilgisini alamadıklarını anlatan Beşevlerli, sosyal hayatlarını kaliteli şekilde sürdürmek için bu ilaçlara ihtiyaçları olduğunu, çoğunun bu ilaçları özel eczanelerden alacak maddi gücünün bulunmadığını belirtti.

Beşevlerli, devlet yetkililerine de seslenerek, kan bağışı konusunda destek istedi ve kampanya düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Ülkede 16 yıldır hiçbir talasemi hastasının istihdam edilmemesini eleştiren Beşevlerli, “Biz bu ülkede 150 talasemi hastasıyız bu insanlara sahip çıkıp ilaç bulmak veya istihdam sağlamak çok zor olmamalı” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6