banner26

BRT’nin 60’ıncı gurur yılı

banner47

Güncel 25.12.2023, 16:20
27
BRT’nin 60’ıncı gurur yılı
banner52
banner32

BRTK’nin 60’ıncı Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle resepsiyon düzenlendi. Cumhurbaşkanı Tatar “Kimse bizim haklı sesimizi kısamaz” dedi

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) 60’ıncı Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu düzenlendi.

BRT’nin 60’ıncı Yıl Dönümü Resepsiyonu’na gelen konuklar, GKK Bandosunun sunduğu dinleti ile karşılandı. Resepsiyon, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, konuşmalarla devam etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasına, “cefakar ve vefakar” olarak nitelediği BRT çalışanlarının 60. yıl dönümünü kutlayarak başladı.

Kuruma hizmet veren bazı isimleri anan Tatar, BRT’nin Kıbrıs Türkü’nün sesini dünyaya duyurmaya devam ettiğini vurguladı.

Kanlı Noel saldırılarına da değinen Tatar, BRT’nin o dönemde kurulduğunu anımsattı. Tatar, “Bizlerin sesini dünyaya duyurmak için yapılan çalışmalarla ilk önce radyo, sonra televizyon ve şimdilerde uydu yayıncılığı ve internet yayınları ile bütün engellemelere, izolasyonlara rağmen Kıbrıs Türkü’nün sesini duyurmaya devam edeceğiz. Kimse bizim haklı sesimizi kısamaz” dedi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu imkanları ve devletin desteği ile yayın yapan haber sitelerine de değinen Tatar, “Bütün bu sesin desteği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin alt yapısıdır, üst yapısıdır, iletişim imkanlarıdır. Bütün bu imkanları ülkemizin yararına kullanmak durumundayız. Dolayısıyla, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu mutfağından çıkan çok değerli emektarların desteği ile bugün bu ülkede bu kadar sayıda özel televizyon ve yayın vardır. Bütün bu imtiyazları, beşinci kol faaliyetlerinin yıkıcı çalışmalarına alet etmemeliyiz. Ben bunu Yayın Yüksek Kurulu’na da söyledim, Üst Kurula da söyledim. Bu konularda gerektiğinde denetim şarttır. Hiçbir devlet, hiçbir cumhuriyet kendisini yıkmak için yayınların istismar edilmesine müsaade etmemelidir. Elbette demokrasi, çok seslilik, özgür ve bağımsız yayınlarla memleketimize hizmet etmek hepimizin temennisidir. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, bütün bu yayınların amiral gemisidir” diye konuştu.

BRTK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı konuşmasında, Kuzey Irak’ta şehit olan askerleri andı ve “Türkiye Cumhuriyeti varlığını gücünü ilelebet muhafaza edecektir” dedi.

BRTK Müdürü Meryem Özkurt da, 60 yıl önce Kıbrıs Türkü’nün sesini duyurabilmesi için kurulan Bayrak Radyosu’nun bugün 3 televizyon kanalı, 6 radyosu ve web sitesi ile hizmet verdiğini kaydetti.

Yaptıkları projelerle ülke yayıncılığına hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Özkurt, “BRT mühendislerinin yapmış olduğu Kuzey Kıbrıs Smart TV uygulaması ile Kuzey Kıbrıs’ın bütün televizyon kanalları dünyanın her yerinden uydu ile izlenebilmektedir” dedi. Analog yayınların dijital ortama taşınması için yürütülen projede ise testlerin başladığını belirten Özkurt, “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu olarak ülkemizin yayıncılığına yaptığımız bu katkıdan dolayı gururluyuz” dedi.

Konuşmaların ardından, Bayrak Radyosu’nun kuruluşundan itibaren Kuruma hizmet veren Ali Ziya Dinçer’e ve Kurum’da 25 yılını dolduran personele plaketleri takdim edildi.

Sonrasında ise pasta kesildi ve BRT HD Sergi Salonu’nda BRT’ye yıllarca hizmet vermiş merhum Hakan Çakmak’ın anısına açılan sergi gezildi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6