banner26

Bu da Bagladeş çetesi: Ellerini ve ayaklarını bağladılar, bıçak çektiler, ölümle tehdit ettiler

Güncel 07.11.2022, 16:13
232
Bu da Bagladeş çetesi: Ellerini ve ayaklarını bağladılar, bıçak çektiler, ölümle tehdit ettiler
banner32

Haspolat'ta Bangladeş uyruklu beş kişi, KKTC'ye çalışmak için ön izin ile gelen bir kişiye işkence yaptı. Ellerini ve ayaklarını bağladıkları kişiye bıçak çekip 2500 Euro isteyen ve öldürmekle tehdit eden zanlılar tutuklandı

Haspolat'ta meydana gelen şiddet tehdidi meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Sree Ripon, Rinku Talkuder, Tandir Hossain, MD Ramjun Ahmed ve MD Ripon mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Metin Cengiz, olguları aktardı. Polis, 02-06.11.2022 tarihleri arasında Haspolat'ta, Cumhuriyet Caddesi üzerinde Konteyner imalatı yapılan Ersegün Koçak'ın iş yerinde, Bangladeş uyruklu 25 yaşındaki Sree Rıpon, 33 yaşındaki Rinku Talkuder, 28 yaşındaki Tandır Hossaın, MD 24 yaşındaki Ramjun Ahmed ve 41 yaşındaki MD Ripon, isimli şahısların KKTC'ye çalışmak için ön izin ile gelen 40 yaşındaki MD Abdus Samad Khan'ın ayaklarını ip ile ağzını ise peştamal ile bağlayıp yaklaşık 30 cm. uzunluğunda kanunsuz olarak taşıdıkları, ayni zamanda tehlikeli bir silah olan bıçağı göstererek Bangladeş lisanında" İki bin beş yüz Euro vermezsen seni öldürecem" deyip şiddet tehdidinde bulunarak çalmak niyeti ile tehditle adı edilenden 2.500 Euro istediklerinin tespit edildiğini belirtti.

Polis, olayın polisin bilgisine müştekinin kaçıp sığındığı bir görgü tanığı tarafından getirildiğini söyledi. Polis, olay mahallinin ziyaret edildiğini ve müştekiden temin edilen ifadede zanlıların zanlı 1 Sree Rıpon'un talimatı ile birlikte hareket ederek suçu işlediklerinin öğrenildiğini belirtti.

Polis,  müştekinin ayaklarından ip ile bağlanması sonucunda sağ ayağından aldığı yaradan ötürü doktor kontrolünden geçirildiğini ve 1,5 cmlik yüzeysel bir kesinin mevcut olduğunun öğrenildiğini söyledi.

Polis, zanlı 2, zanlı 3, zanlı 4 ve zanlı 5’den ilk nazarda alınan açık ifadede suçları işlemedikleri yönünde olduğunu ancak şikâyetçinin zanlıları poliste görüp teşhis ettiğini ve bu suçun ilk nazarda işlendiğine dair makul şüphe oluştuğunu anlattı. Polis, olay yerinde yapılan incelemede şikayetçinin ağzının bağlandığı peştamalin bulunarak emare alındığını ancak olayda kullanılan bıçak ve ayaklarının bağlandığı ip tespit edilemediğini söyledi.

Polis, toplam 9 ifade alındığını söyleyerek, halen daha alınması gereken tanık ifadeleri ve bulunması gereken emareler olduğunu belirtti. Polis, zanlıların aynı gün tespit edilerek mahkeme emri gereğince tutuklandığını anlattı. Polis, zanlıların serbest kalması halinde tahkikata etki edebileceklerini söyleyip, poliste 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker zanlıların tahkikatın salimen yürütülebilmesi için 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6