banner26

"Çavuşoğlu'nun artık istifasını bekliyoruz"

Güncel 20.09.2023, 14:05
26
"Çavuşoğlu'nun artık istifasını bekliyoruz"
banner32

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, Milli Eğitim Bakanı’nın ısrarla toplumu yanlış bilgilendirdiğini, algı oluşturmaya, topu başkalarına atmaya çalıştığını iddia etti.

Bakan’ın atmadığı adımlarla çocukları ve öğretmenleri risk altında bıraktığını iddia eden Gökçebel, bunun vebalinin Milli Eğitim Bakanı’nın omuzlarında olduğunu söyledi.

Gökçebel, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nde bina risk analiz raporu sonucunda “kullanılamaz” denilen ana binanın bugün günlük ihtiyaçlar için kullanıldığını belirterek, “Bir çivi bile çakılmadı hiçbir hazırlık yapılmadı” dedi.

Eğitim ve çocukları gözden çıkaran bir hükümet anlayışı ile karşı karşıya olduklarını savunan Gökçebel, söz konusu okulda binayla ilgili sorunların 4 yıl öncesine dayandığını söyledi.

Gökçebel, Bakan’ın toplumun karakteri, yaşam biçimi ve ritüelleriyle oynamaya devam ettiğini, algı yarattığını ve makamda oturmaya devam ettiğini öne sürerek, “Böyle bir anlayış kabul edilemezdir. Öğretmene ve öğrenciye biçilen bu eğitim anlayışı bir kader değildir. Bu anlayışın sorumluluğu istifadır ve artık istifasını bekliyoruz. Eğitim Bakanı sorun çözme becerisini yitirmiştir” dedi.

Gökçebel Gazimağusa’da bina güvenliği açsından risk taşıdığı tespit edilen okullara yenilerinin de eklendiğini belirterek, Bakanlığın sorunu konteyner ile çözmeye çalıştığını kaydetti.

Gökçebel, öğretmenin; çocukların ve eğitimin riske atıldığı bir ortamda sinip kalmayacağını “hesabını sormak için her yöntemi deneyeceğini” söyledi.

Gökçebel, “Biz geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Biz bugünü kurtarmak için uğraşmıyoruz, reklam yapmıyoruz, siyaset, makam, peşinde değiliz” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6