banner26

Cezaevindeki eksiklikler gideriliyor

Güncel 01.06.2023, 18:11
23
Cezaevindeki eksiklikler gideriliyor
banner32

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler bugün Yeni Cezaevi'nde incelemelerde bulundu. Öztürkler mahkumlarla birlikte spor yaptı, çalışmaları yerinde inceledi.

Öztürkler'in paylaşımı şöyle:

“Merkezi Cezaevinde yürüttüğümüz eğitim çalışmalarını, atölyelerimizi, spor alanlarını ve bizler için en önemli konu olan mahkumların yeniden topluma kazandırılması adına yaptığımız faaliyetleri yerinde inceledik. Yeni Cezaevine taşınma sonrası kısa sürede hem gardiyanlarımızın eğitimlerine, hem de mahkumların düzenli şekilde sportif faaliyetlerle beden sağlıklarının korunması amacıyla çalışmaya devam ediyoruz.

Mahkumların yeniden topluma kazandırılması, kötü alışkanlıklarından uzaklaşması amacıyla spor sahalarımızda yapılan faaliyetlere bizzat katılarak, onlarla birlikte spor yapmak, onları anlamak adına çok önemliydi. Mevcut durumda cezaevi kütüphanemizde 9000’e yakın kitap olması, Demir İşleri, Marangozculuk ve Oto Tamir Atölyelerimizin eksiklerinin büyük oranda giderildiğini söyleyebiliriz.

Mahkum ve tutukluların aileleri ile iletişimlerinin sağlanması adına başlangıçta 16 adet olan ankesörlü telefonların sayısı bugün itibari ile 51’e getirilmiş, her kovuşta bir telefon kurulumu yapılmıştır.

Elektrik Atölyemizde, mahkumlar ile teknik personelimizin ortak hazırladığı, 3 Megawattlık Solar Enerji Projesinin Ada’nın en büyük projelerinden biri olması ve her yönü ile hazırlanmış olduğunu görmek bizleri sevindirmiştir. Mahkumların Yeniden Topluma Kazandırılması Projelerinin çok yönlü ve programlı olarak devam etmesi adına eğitim çalışmalarımızı daha da genişleteceğiz.

Merkezi Cezaevinde bulunan hükümlü ve hükümsüz tutukluların evrensel mahkum hakları çerçevesinde cezalarını çekmeleri ve yeniden topluma kazandırılmaları adına özveri ile çalışan Cezaevi Müdürümüz Fatih Erdoğan’a, gardiyanlarımıza yürüttükleri çalışmalarda başarılar diliyorum.”

banner36
Yorumlar (0)
banner6