banner26

Çocuk cinayetinden hüküm giydi, ilkokulda işe başladı

Güncel 24.10.2022, 14:49
1343
Çocuk cinayetinden hüküm giydi, ilkokulda işe başladı
banner32

2012 yılında 7 yaşındaki Mustafa Diker cinayetinden hüküm giyen üvey anne Özlem Diker’in dün Şehit Tuncer ilkokulunda hizmetli olarak göreve başladığı öğrenildi.

Mustafa Diker cinayetinde, baba Erol Diker’e yardım eden üvey anne Özlem Diker, hademe olarak istihdam edildi. Özlem Diker, taşeron şirket vasıtasıyla Şehit Tuncer İlkokulu’nda göreve başladı.
Vahşice öldürüldükten sonra öz babası tarafından çöplüğe atılan 7 yaşındaki Mustafa Dikerin öldürülmesi ile ilgili, “Ağır bir suçu önlemeyi ihmal etmek”, ”Delilleri ortadan kaldırmak” ve “Polise yalan bilgi vermekten” 2012 yılında 5 yıl hapse mahkûm edilmişti.

Söz konusu olay dün meclise de taşındı CTP Milletvekili Erkut Şahali kriminal geçmişi okulda hizmet vermeye uygun olmayan kişilerin okullarda görev yapmaması gerektiğini ancak bu pozisyondaki kişinin bir okulda görev aldığını belirtti.

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise okullarda karakter belgesi ile işe başlandığını, kriminal geçmişi olan söz konusu kişinin sadece yarım saat orada kaldığını belirtti.

Mecliste konuşan CTP Milletvekili Erkut Şahali, çocuklara karşı işlenen suçlardan dolayı hapis cezası alan kişilerin okullara istihdam edildiğini gündeme taşıdı, hükümeti uyardı.

Şahali, “Emekçiler işlerine dönmesin diye hem hükümet hem de yaratılan tüzel kişilik fellik fellik işçi arıyor. Hatta kriminal geçmişi olanlar da işe çağrılıyor” dedi

“Kamu kurumlarında gerek sürekli, gerek geçici olarak işe başlayanların, kriminal geçmişi temiz olması ihtiyaçtır” diyen Şahali, “1 yıldan fazla mahkumiyet almamış olması, cana kastetmiş olması gerekir. 1 yıldan fazla ceza almak kamu kurumlarında hizmet vermeyi geçersiz kılar. Çocuklara karşı işlenen suçlardan dolayı ceza alanların okullarda çalıştırılması son derece tehlikeli” dedi.

Meclis önünde Kamu-İş'in hademelerle yaptığı eyleme değinen Şahali,“İşlerini, alın teriyle kazandıklarını aşı geri istiyorlar” dedi.

Şahali, “Hükümet, onları gözden çıkardı. Sorunlu ihaleyle yeni tüzel kişileri muhatap etmiş, grev kırıcılığı yapıyor” şeklinde konuştu.

İş barışının ciddi anlamda yara aldığını da dile getiren Şahali, hükümetin özel sektörde sendikalaşanları düşmanca tavır sergileyerek, yok saydığını kaydetti.

ÇAVUŞOĞLU: OKULDA YARIM SAAT KALMADI

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, okullarda işe başlayan kişilerde karakter belgesinin zorunlu olduğunu söyledi, bahse konu kişinin dün bir okulda işe başladığını, ancak konunun bilgilerine gelmesinin ardından durdurulduğunu savundu.

Çavuşoğlu, “Okulda kalma süresi yarım saati bulmadı, müdahale ettik” dedi.

Taşeron hizmet alımının Eğitim Bakanlığı’nın yarattığı bir sonuç olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, ancak bu durumdan bakanlığın da etkilendiğini dile getirdi.

Yorumlar (0)
banner6