banner26

DAÜ'de Nevruz kutlaması

Güncel 22.03.2023, 13:56
13
DAÜ'de Nevruz kutlaması
banner32

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası Öğrenci Aktivite ve Öğrenci Cemiyeti Birimi’ne bağlı DAÜ Tacikistan, Afganistan, Pakistan, Hindistan, İran, Kırgızistan ve Kazakistan Öğrenci Birlikleri, Nevruz etkinliği düzenledi.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Medya Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, dün saat 19.00’da DAÜ Aktivite Merkezi’nde yer alan etkinlikte, DAÜ Tacikistan Öğrenci Birliği Başkanı Rakhimjon Berdiev, Hindistan Öğrenci Birliği Başkanı Abbas Fakih, Kazakistan Öğrenci Birliği Temsilcisi Nurgaisha Abish açılış konuşmalarını yaptı.

Öğrencilerin yöresel kıyafetleriyle katıldığı ve yöresel yemeklerini katılımcıların beğenisine sunduğu etkinlikte, DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu da bir konuşma yaptı. İşçioğlu konuşmasında, öğrencilere sağlık, başarı ve mutluluk dileklerinde bulundu.

Konuşmaların ardından öğrenci birlikleri tarafından ülkelerine özgü tiyatro, müzik ve dans performansları sergilendi; Kırgızistan, Tacikistan ve Kazakistan’ı tanıtıcı video gösterimi yapıldı.

Etkinliğin kapanış konuşmasını yapan DAÜ Uluslararası Öğrenci Aktivite ve Öğrenci Cemiyeti Birimi’nden Cemre Mühendisoğlu ise tüm öğrenci birliklerine Nevruz etkinliği için yaptıkları hazırlıklar ve sergiledikleri performanslardan dolayı teşekkür ederek, öğrencilerin Nevruz bayramını kutladı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6