banner26

Erhurman: Beklentimiz 5'li Görüşmenin Kapısının Aralanmasıdır

CTP Genel Başkanı Tufan Erhurman Cumhurbaşkanlığın'da gerçekleşen toplantı çıkışı açıklamalarda bulundu. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, Berlin'de önemli bir görüşme olacağını ifade ederek, Crans Montana'dan sonra BM Genel Sekreteri ile ilk toplantının olacağını kaydetti.

Güncel 21.11.2019, 15:16 21.11.2019, 15:16
29
Erhurman: Beklentimiz 5'li Görüşmenin Kapısının Aralanmasıdır
banner32

CTP Genel Başkanı Tufan Erhurman Cumhurbaşkanlığın'da gerçekleşen toplantı çıkışı açıklamalarda bulundu.





CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, Berlin'de önemli bir görüşme olacağını ifade ederek, Crans Montana'dan sonra BM Genel Sekreteri ile ilk toplantının olacağını kaydetti. 





BM Genel Sekreterinin "yeni müzakere olacaksa daha öncekilere benzemeyecek, ucu açık olmayacak, sonuç odaklı olacak ve geçmiş mutabakatlar korunacak" dediğini, BM temel parametrelerine vurgu yaptığını anımsatan Erhürman, "BM Genel Sekreteri Berlin'de kendi pozisyonu arkasında durmalıdır. Kararlılıkla bunun arkasında durursa 5’li görüşmenin önünün açılır" dedi. 





BM Genel Sekreterinin Berlin'de sergileyeceği kararlılığın bu yüzden önemli  olduğunu vurgulayan Erhürman, "Toplantıdan olumlu beklentimiz 5’li görüşmenin kapısının aralanmasıdır" diye konuştu. 
ÖZYİĞİT
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, önemli bir noktanın arifesinde olduklarını belirterek, Crans Montana'da "topun direkten döndüğünü" ardından 2 yıl kaybedildiğini, bugüne kadar yapılan görüşmelerde referans şartlarının yaratılmaya çalışıldığını kaydetti. 





Berlin'de "ya tamam ya devam" denecek bir durum olmadığını, karar noktası değil ama yeni bir müzakere sürecinin kapısının aralanıp aralanmayacağı konusunda adım atılıp atılmayacağı açısından önemli olduğunu ifade eden Özyiğit, Rum liderin de dönüşümlü başkanlık ve kararlara etkin katılımı teyit etmesi açısından önemli olduğunu söyledi. 





Özyiğit, ucu açık 40-50 yıl sürecek değil, hatta 1-2 yıl bile değil, kısa sürede tamamlanacak sonuç alıcı yeni bir müzakere süreci istediklerini ifade ederek, "Beklentimiz ortak açılımdır. Çözüm son derece önemli. Uluslararası hukuk içine girmek istiyoruz" dedi.  


Yorumlar (0)
banner6