banner26

Güney'de başka hastalıklardan muzdarip kişiler evlerinde ölüyor

Rum basınında yer alan haberlerde başka hastalıklardan musdarip kişilerin evlerinde öldüğüne dikkat çekildi. Haravgi; “Virüsün Yayılmasından Endişe Ediyorlar… Toplum İçindeler ve Yayıyorlar”  başlığını kullandı.

Güncel 15.04.2020, 13:43 15.04.2020, 13:43
15
Güney'de başka hastalıklardan muzdarip kişiler evlerinde ölüyor
banner32

Rum basınında yer alan haberlerde başka hastalıklardan musdarip kişilerin evlerinde öldüğüne dikkat çekildi.





Haravgi; “Virüsün Yayılmasından Endişe Ediyorlar… Toplum İçindeler ve Yayıyorlar”  başlığını kullandı.





Haberde, “Yardımsız, Evlerinde Ölüyorlar” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Covid-19 pandemisinin bir başka boyutuna dikkat çekti.
Gazete, bir sağlık çalışanının Haravgi’ye, kronik ve diğer hastalıklardan mustarip olan ve covid-19 sebebiyle hastanelerdeki kaotik ortam yüzünden evlerinde kalan kişilerin, hiçbir yardım alamadan evlerinde öldüklerini ilettiğini yazdı.
Habere göre; “Bizim kuşkularımıza ve bilgilerimize göre covid-19 dışında başka hastalıklardan ölen kişi sayısı covid-19’dan ölenlerden fazla. Bunun sebebi de, Larnaka Hastanesi’nin işleyişini durdurması” ifadesini kullanan sağlık çalışanı, kalp ve solunum yetmezliği çeken kişilerin Larnaka Hastanesi’nde tedavi göremedikleri için evlerinde öldüklerini kaydetti.
Gazete edindiği bilgiye dayanarak, geçen Pazar günü 38 yaşındaki bir kişinin nefes darlığı şikâyetiyle Larnaka Hastanesi’ne götürüldüğünü ve kalp krizinden öldüğünü, ertesi gün de 78 yaşındaki bir hastanın kateterizasyon için Lefkoşa Rum Genel Hastanesi’ne götürülürken hayatını kaybettiğini haberine ekledi.


banner36
Yorumlar (0)
banner6