banner26

Halkın Partisinden Dokunulmazlıklara Tepki: "Kaldırın Gitsin!"

Güncel 28.02.2024, 16:52 28.02.2024, 15:57
57
Halkın Partisinden Dokunulmazlıklara Tepki: "Kaldırın Gitsin!"
banner32

Halkın Partisi, kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıkların kaldırılması için sesini yükseltti. Özellikle son dönemdeki olaylarda ve soruşturmalarda isimleri geçen milletvekilleri, bu çağrının odağında yer alıyor.

Halkın Partisi'nden Net Mesaj:

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, yaptığı açıklamada, son zamanlarda artan sayıda olayda ve soruşturmada milletvekillerinin isimlerinin geçmesinin endişe verici olduğunu vurguladı. Özersay, "Hesap verebilirliği engelleyen ve adalet duygusunu zedeleyen dokunulmazlıkların kaldırılması şarttır." dedi.

Dokunulmazlıkların Kaldırılması Neden Önemli?

Halkın Partisi, bir süredir milletvekilliği dokunulmazlıklarını gündeme getirmekte ve kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasını savunmaktadır. Özersay, Başbakan Ünal Üstel'in "yargıya ve polise güvenimiz tamdır" açıklamasının sorunun özüne değinmediğini ve yetersiz olduğunu da sözlerine ekledi.

Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik Vurgusu:

Dokunulmazlığına gölge düşen vekillerin, şüpheleri yoksa tereddüt etmeden dokunulmazlıklarını kaldırmaları gerektiğini de vurgulayan Özersay, "Halkın vekilleri, halka karşı şeffaf olmalı ve hesap verebilirlikten kaçmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Halkın Partisinden Destek Çağrısı:

Halkın Partisinin dokunulmazlıklara ilişkin sorularına hala yanıt verilmediğini de hatırlatan Özersay, "Başsavcılıktan herhangi bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması talebi gelmesi halinde Halkın Partisi, bu talebe olumlu oy verecektir." dedi.

Halkın Partisi, diğer partileri de bu konuda cesur olmaya ve dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek vermeye çağırıyor. Vatandaşların da bu konudaki görüşlerini ve tepkilerini dile getirmeleri teşvik ediliyor.

banner36
Yorumlar (0)
banner6