banner26

"Hedef, her ilçeye bir ilahiyat koleji yapılması mı?"

banner47

banner57
Güncel 17.11.2025, 18:35
23
"Hedef, her ilçeye bir ilahiyat koleji yapılması mı?"
banner52
banner32

CTP Milletvekili Erkut Şahali, yeni bir ilahiyat “vakası” ile karşı karşıya olduklarını ve ülkede önceliğin bu olmadığını söyledi.

Şahali, ülkede, çağdaş, laik eğitimin önünün açılması gerekirken, çağdaş sınıflar, okullar yapılması gerekirken, konteyner sınıfların kaldırılması yerine ilahiyat koleji görüşülmesinin "kabul edilemez" olduğuna işaret etti.

Çok yakın zamanda yine bir tüzük krizi olduğunu, halkın kutuplaştırıldığını ve mahkemeden geri döndüğünü ancak görünüşe göre ders çıkarılmadığını ifade eden Şahali, eleştirilerde bulundu, ilahiyat ihtiyacının, Hala Sultan İlahiyat Koleji ile karşılanıp, karşılanamadığını sordu ve okullardaki sıkıntılara dikkat çekti.

Örneğin, ilahiyat koleji yapılmak istenen Gazimağusa’da Namık Kemal Lisesinin tamamlanamadığını, bu yüzden bu tip tartışmaları samimi bulmadıklarını belirten Şahali, ülkedeki eğitime yönelik hassas davranılmadığını, bu adımın da konunun özünden uzaklaşma olduğunu ve destek vermeyeceklerini söyledi.

Şahali ülke genelindeki okulların durumunun ortada olduğunu, öğretmenlerin, ailelerin mağdur olduğunu, buna rağmen ilahiyat koleji adımının doğru olmadığını kaydetti ve “hedef, her ilçeye bir ilahiyat koleji yapılması mı” diye sordu. Şahali, hükümete bu konuda karşı olduklarını, destek vermeyeceklerini söyledi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6
Günün Anketi Tümü
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?