banner26

“Hedefimiz İngiltere pazarını büyütmek”

Güncel 10.11.2022, 13:47
81
“Hedefimiz İngiltere pazarını büyütmek”
banner32

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı 7-9 Kasım tarihlerinde Londra’da düzenlenen ‘World Travel Market’ Turizm Fuarı’nda sektör temcileri ile birlikte başarılı bir tanıtım ve pazarlama gerçekleştirdi.

Bakanlığın sektör ile işbirliğinde,yurtdışı turizm tanıtım ve pazarlama çalışmaları kapsamında katılım sağlandığı fuarın, direkt olarak tüketiciye ulaşılması ve aynı zamanda tur operatörleri ile tanışma ve Kuzey Kıbrıs’ı tanıtma fırsatlarının değerlendirilmesi açısından da verimli bir organizasyon oldu.

World Travel Market’te yer alan KKTC standında Turizm Bakanlığını temslilen Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü Mine Emiroğlu, Turizm, Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Şube Amiri Mustafa Köprülü, Tanıtma Memuru Orçun Gökçe, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği (RES-BİR),  Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi, Kuzey Kıbrıs Eko-Agro Turizm Federasyonu, Kuzey Kıbrıs Golf Turizmi temsilcisi ve Londra Turizm ofisi çalışanları katılarak 3 gün boyunca tanıtım faaliyetlerini yürürttüler.

ATAOĞLU: “HEDEFİMİZ İNGİLTERE PAZARINI BÜYÜTMEK”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs standına gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını, pandemi sonrası turizmde her yıl artan bir grafik sergilendiğini, bunun İngiltere pazarında da net bir şekilde görüldüğünü ifade etti.

Ataoğlu, İngiltere pazarının KKTC açısından çok önemli olduğunu, bu pazarın daha fazla büyümesi için tanıtma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bakan Ataoğlu görev süresi içerisinde turizmin daha iyi noktalara taşınabilmesi için adımlar attıklarını belirterek, İngiltere pazarını arzu edilen seviyelere taşıyacaklarını da vurguladı.

YÜRÜYÜŞ PARKURLARIMIZ DİKKAT ÇEKTİ

 Ataoğlu, Londra Turizm Fuarı’nda yapılan görüşmelerde Kuzey Kıbrıs’ın iklimi ve doğal güzellikleri doğa yürüyüşçülerinin ilgisini çektiğini söyledi.

Bakanlık bünyesinde 26 adet ring yürüyüş parkuru ve Koruçam-Zafer Burnu arasında 255 km  uzunluğundaki Beşparmak (cape to cape) parkuru bulunduğunu ifade eden Ataoğlu, farklı dillerde hazırlanan broşürler ve dijital aplikasyonlar ile yürüyüşçülere ayrıcalıklı yürüyüş olanağı sağlandığını belirtti

DİJİTAL TANITIM ÖN PLANDA

Günümüz  teknolojisinde büyük kitlelere ulaşmak için digital medyanın kullanıldığına değinen Ataoğlu, tanıtım ve pazarlama için artık digital medyayı daha fazla kullandıklarını belirtti.

Bu yıl Türkice Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da ülke tanıtımımız için büyük destek verdiğini de dile getiren Ataoğlu, bu desteğin öneminin farkında olduklarını bu nedenle 2023 yılı için çok organize bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

Pandemi nedeni ile bir çok ülkenin ekonomik açıdan sıkıntılar yaşadığını söyleyen Ataoğlu, pandemi sonrası Türkiye Cumhuriyeti’nin vermiş olduğu maddi ve manevi desteklerin tüm sektöre fayda sağlayacağını, bundan dolayı da memnun olduğunu vurguladı.

Türkiye’den gelen turistlerin yanı sıra, Avrupa’dan gelen turistlere alternatif turizm imkanları sunduklarını da söyleyen Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta bakir kalmış doğanın görülmesi, zengin tarihi ve kültürel yapıtlarının ön plana çıkarılması ve alternatif turizm seçeneklerinin artırılması ile bu değerlerin 12 ay boyunca gezilebilineceğini söyledi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6