banner26

“Her iş kazası duyduğumda içim ürperir”

Güncel 09.05.2023, 12:39
11
“Her iş kazası duyduğumda içim ürperir”
banner32

Çalışma Bakanı Taçoy Her iş kazası duyduğumda içim ürperir, yüreğim burkulur” diye konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları Geliştirme Çalıştayı yapılıyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları Geliştirme Çalıştayı, Paradise Park’ta düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ile Çalışma Dairesi Müdürü Sezgi Çobanoğlu Ballı, Çalıştay’ın açılış konuşmalarını yaparken; Yakın Doğu Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Program Koordinatörü Aziz Gürpınar, KKTC’de iş sağlığı ve güvenliği mevzuatının tarihsel gelişimi ile ilgili sunum yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Çalıştay açılışında yaptığı konuşmada, iş sağlığı ve güvenliğinin önemine vurgu yaptı ve konunun adaptasyonu için birçok adım atmaya çalıştığını söyledi.

Sadece inşaatlarda değil her alanda iş sağlığı ve güvenliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek sokakta mendil satan çocuklardan bahseden Taçoy, “Bu hem yanlış, hem yasa dışı, hem de tehlikeli… Buna benim sadece seyirci kalmam kadar aksi bir olay olamaz. Bu hem benim vicdanımı sızlatır hem de yaptığım işe karşı olan saygımı yitirmemi sağlar” dedi.

Çalıştay katılımcılarına “Sizlerin tecrübesi bizlerin ufkunu daha ileriye taşır ve belki başka konuları da gündeme getirir” diye seslenen Taçoy, bir insanın işteki bir yanlışından dolayı ömür boyu ızdırap çekebileceği, işvereninin ise ömür boyu vicdan azabı çekebileceği uyarısında bulundu.

Dijitalleşme yolunda da bazı adımlar attıklarını anlatan Taçoy, müfettişlerin saha çalışmalarında akıllı telefonlarından kullanabilecekleri uygulama yaratmaya çalıştıklarını kaydetti.

İş sağlığı ve güvenliği eğitiminin okullarda başlamasının önemine değinen Taçoy, geçen yıldan itibaren bu eğitimin verilmeye başlandığını anımsattı.

“Her iş kazası duyduğumda içim ürperir, yüreğim burkulur” diyen Taçoy, bu konuya dikkat çekilmesi gerektiğine yürekten inandığını ifade etti.

Yorumlar (0)
banner6