banner26

İlave katlar projeye uygunmuş!

Güncel 26.04.2024, 13:20
41
İlave katlar projeye uygunmuş!
banner32

İsias Otel inşaatının fenni mesulü Erdem Yıldız, "Binada teknik özellikler kusursuz, ilave katlar projeye uygun" diyerek savunma yaptı Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden İsias Davası'nda, İsias Otel inşaatının fenni mesulü Erdem Yıldız ve inşaat mühendisi Halil Bağcı ifade verdi.

Erdem Yıldız, otel binasının inşaat sürecinde yapılan uygulamaları savunarak, yapısal bir hata olmadığını belirtti.

"Bu mahkeme süreci bilirkişi için emsal teşkil edecek. Binada teknik özellikler kusursuz, ilave katlar projeye uygun," dedi. Yıldız, otelde yapılan sahte ruhsatlandırmaları kabul etmeyerek, 2001 yılından sonraki inşaat işlemlerinden sorumlu olduğunu vurguladı.

Projeye göre otelde 60 oda bulunurken, 80 odanın olmadığını vurgulayan Yıldız, "2001 yılından sonra yapılan imalatlardan ben sorumluyum, 2001 öncesi ruhsatlar sahte," şeklinde konuştu. Ruhsatlandırma sürecinde yapılan eksikliklerin düzeltilmesi için belirli süreler verildiğini ve bu süreçte mimar, inşaat mühendisi, jeoloji uzmanı ve ilgili belediye biriminin kontrolleri sonrasında statik projeyi yapan kişinin adının ruhsata yazıldığını açıkladı. Yıldız, adının olmadığı bir belgede isminin yer almasının yanlış olduğunu belirtti.

Halil Bağcı ise daha önce verdiği savunmanın geçerli olduğunu ifade etti. Bağcı, hakimin "Gazi raporu" hakkındaki sorusuna, "Aleyhimdeki suçlamaları kabul etmiyorum," şeklinde yanıt verdi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6