banner26

İnternet üzerinden seyrüsefer ödemeleri yarın başlıyor

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Araç Kayıt Otomasyon Sistemi’nin (AKOS) yarın (6 Ocak 2020 Pazartesi) devreye girmesiyle birlikte seyrüsefer harcı, muayene harcı ve yurt dışı çıkış harcı ödemeleri, saat 12. 00’den itibaren kredi kartı ile internet üzerinden (online) yapılabilecektir.

Güncel 05.01.2020, 19:01 05.01.2020, 19:01
31
İnternet üzerinden seyrüsefer ödemeleri yarın başlıyor
banner32

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Araç Kayıt Otomasyon Sistemi’nin (AKOS) yarın (6 Ocak 2020 Pazartesi) devreye girmesiyle birlikte seyrüsefer harcı, muayene harcı ve yurt dışı çıkış harcı ödemeleri, saat 12.00’den itibaren kredi kartı ile internet üzerinden (online) yapılabilecektir.





Haftanın 7 günü 24 saat erişilebilecek olan sistemde ödemeler, saat 00.00 ile 22.00 arası kabul edilecektir. Sistemin tam anlamıyla etkin bir şekilde çalışabilmesi, doğabilecek sorunlara müdahale edebilmesi için 3-4 haftalık bir geçiş süresi öngörülmektedir.
AKOS çerçevesinde internet üzerinden harç ödeme kolaylığının sağlanmasıyla birlikte Lefkoşa’daki Araç Kayıt, Muayene ve Ruhsatlandırma Şube Amirliği ve diğer kazalardaki şubelerde bilgisayar yazılım ve donanımı da yenilenmiştir. 





Araç sahipleri, bu süre zarfında yaşanabilecek herhangi bir sorun ile ilgili şikayetlerini “1300” numaralı telefona veya [email protected] adresine e-posta yolu ile göndermeleri önemle rica olunur.
Öngörülen geçiş süresi boyunca internet üzerinden ödemelerde veya mesai saatleri içerisinde hizmet verecek olan Araç Kayıt, Muayene ve Ruhsatlandırma Şubelerinde teknik aksaklık yaşanması halinde, araç sahiplerinin gerekli hoşgörüyü göstermelerini rica ederiz.
Sistemin, polis, muayene istasyonları ve Gümrük Dairesi ile entegrasyonu sağlanmasıyla birlikte kurumlar arası seyrüsefer, muayene ve yurt dışı çıkış harçları bilgileri paylaşılabilecektir.





YENİ HARÇ ÖDEME SİSTEMİ NASIL İŞLEYECEK?





Kullanıcılar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın internet sitesi ana sayfasında (www.bub.gov.ct.tr) bulunan 





“ARAÇ KAYIT HARÇ ÖDEMELERİ” bağlantısını tıklayarak seyrüsefer, muayene ve yurt dışı çıkış harcı ödeme işlemlerini yapıldığı sayfaya yönlendirilecektir. 





“Plaka no”, “Kimlik No/Şirket NO/Pasaport NO” ve “Ruhsat Kayıt Tarih” bilgileri girildikten sonra, üst menüdeki 





“Seyrüsefer Borcu Ödeme” ve/veya “Muayene Borcu Ödeme” seçeneklerinden ödenmemiş harç olup olmadığını görülebilecektir. 





Mevcut borcun ödemesi için sayfanın sol üst kısmında bulunan, yeşil zeminli “Ödeme Yap” butonu tıklanmalı ve kredi kartı bilgileri doğru olarak girilmelidir. 





Araç sahibinin işlemi onaylaması sonrasında ödeme işlemi gerçekleşmiş olacaktır. Ödeme yapıldığını gösteren belge sisteme kaydedilirken, kullanıcı, belgeyi PDF formatında indirip cihazına kaydedebilecek veya anında bir yazıcıdan çıktısını alabilecektir. Araç sahipleri, harç ödemesi yapılan belgelerin çıktısını, seyir esnasında araçlarında bulundurmaları yasal bir zorunluluktur


banner36
Yorumlar (0)
banner6