banner26

İpekten ürünler görücüde

banner47

Güncel 22.08.2023, 13:44
110
İpekten ürünler görücüde
banner52
banner32

Kıbrıs ipek böceğinden elde edilen kaliteli ipeklerle, tasarımı yapılıp üretilen ürünler, "İpeğin Kuzey Kıbrıs’ta Yeniden Doğuşu” projesinin lansmanında tanıtıldı

  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen “İpeğin Kuzey Kıbrıs’ta Yeniden Doğuşu” projesinin lansmanı önceki akşam Cumhurbaşkanlığı’nda yapıldı.

Ülkede yok olmaya yüz tutmuş kozacılık ve ipek dokuma geleneğinin yeniden canlanmasını amaçlayan proje kapsamında, Kıbrıs ipek böceğinden elde edilen kaliteli ipeklerle, tasarımı yapılıp üretilen ürünlerin iç piyasa, dış piyasa ve turiste yönelik aranır ve ekonomik getirisi yüksek bir ürün olarak marka değeri yaratılması hedefleniyor. Bu çerçevede Akçay’da ipekböceği çiftliği kurulurken ürünler de Kozada markası altında tasarlanıyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar’ın açılış konuşmalarını yaptığı lansmanda, projenin nasıl hayata geçtiğini anlatan bir video gösterildi. Açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar tarafından, projeye emek verenlere teşekkür plaketi ve belgesi takdim edildi.

Kozada markası altında, ipek böceği kozasından tamamen doğal içeriklerle üretilen, bebek kıyafetleri, şal, fular gibi ürünlerin yer aldığı standın açılışı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar tarafından yapıldı.

Tasarımcı Münüse Ağagil ürünleri tanıtarak, ürünlerin içeriğinin doğal olduğunu, nakışlar, el işleri, koza ile süslemelerin yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, "Bu projeyle, emeğin, çalışmanın, inanmanın ve geçmiş tarihin kültürel değerlerinin yeniden, tasarım bakış açısıyla ve kadın emeğiyle harmanlanarak tamamıyla doğal ürünler kullanılarak Kuzey Kıbrıs’ın ürünü haline gelebileceğinin görüldüğünü" belirtti.

Tatar, “Çalışmanın ve yaptığın işe inanmanın sonucunda üretebileceğimizi ve kazanabileceğimizi göreceğiz. Haydi Kuzey Kıbrıs bu ürünü sen hayata geçirdin, daha nicelerini yapabilirsin. Üreten ve kazanan Kuzey Kıbrıs’a” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşinin girişimiyle yapılan lansmanda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, değerli ve kıymetli çalışmalar yapıldığına işaret ederek, eşi Sibel Tatar ve tüm ekibe teşekkür etti.

Kıbrıs Türkü'nün bu topraklarda geçmişten gelen kültürel varlığı, çalışmaları, ürettikleri bulunduğunu dile getiren Tatar, bu değerlere sahip çıkarak, geleceğe genç nesillere taşımanın en büyük mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.

Çalışma ve üretmenin esas olduğuna vurgu yapan Tatar, bunların olabilmesi için eğitimli, kendine güvenen, ekip ruhuyla, birlik ve beraberlik içinde çalışmanın önemini vurguladı.

Yorumlar (0)
banner6