banner26

Kalkınma’da Aktunç rahatsızlığı

Güncel 17.06.2021, 21:56
559
Kalkınma’da Aktunç rahatsızlığı
banner32

Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Asbaşkanı Mehmet Aktunç, şaibeli icraatlarıyla gündeme geldi.

İddialara göre atandığı günden beridir soru işaretlerinin bol olduğu bir dönem geçiren Aktunç, aldığı talimatlarla ve keyfi kararlarla istediği krediyi onaylıyor istemediğini gündeme dahi koydurtmuyor.

Pandemi döneminde bankanın işletmeler için kullandırdığı “İşe devam destek kredisi” uygulamasında ilk kullandırılan kredi Mehmet Aktunç’un annesinin kredi başvurusu olmuştu.

Üstelik, alabileceği miktarın yaklaşık 2 katı kredi miktarı bizzat Aktuç’un talebiyle Yönetim kurulu tarafından onaylanmıştı.
O günlerde yüzlerce kişi bu krediden yararlanmayı beklerken ve yararlanamazken, Aktunç’un bu uygulaması tepki çekmişti.

Yine Kalkınma Bankasında davalı olan kişilerin veya şirketlerin dava dosyalarının büyük çoğunluğunun Mehmet Aktunç’un avukat olan kardeşine verildiği iddia ediliyor.

Sürekli kredi dosyası takip eden Aktunç’un banka çalışanları arasında da kuşku ile kaşılandığı ifade ediliyor.

Aktunç’un banka içerisinde ve yönetim kurulunda “Güç” gösterisi yapmak için “ben Tatar’a çok yakınım herzaman bana danışır” gibi sözler sarfettiği dile getiriliyor.

Aktunç, bizzat Üçüncü Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun takip etmesini istediği bir kredi dosyası için kriter değiştirttiği ve bu uygulamanın  hem Yönetim kurulunda hem de banka çalışanları arasında çok büyük rahatsızlık yarattığı belirtildi.

Mimar olan Aktuç’un, kredi başvurusunda bulunan yatırımcıların mimar-müteahitlik işlerini de kendi şirketinin üslendiği ileri sürülüyor.

Yorumlar (0)
banner6