banner26

KIB-TEK Başkanı'ndan "bir milyon TL'ye tuvalet" açıklaması: "Fuzuli değil"

Güncel 02.06.2023, 17:48
28
KIB-TEK Başkanı'ndan "bir milyon TL'ye tuvalet" açıklaması: "Fuzuli değil"
banner32

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa KIB-TEK’in merkez binasında bir milyon TL’ye yenilenen tuvaletler konusunda “Bu harcama fuzuli değil” dedi


KIB-TEK’in merkez binasında yenilenen tuvaletler için harcanan para tartışma yarattı.
El-Sen Başkanı Cesurer, dökülen kamu binalara tadilat yapılmadığını ve 1 milyon TL harcanarak tuvaletlerin değiştirildiğini öne sürdü.
 Cesurer, önceliğinin bu olmadığını söyledi.
KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa ise, bu harcamanın fuzuli olmadığını belirtti. Paşa, tuvaletlerin kullanılmaz halde olduğunu ifade ederek, “Toplamda 25 tane tuvalete tadilat yapıyoruz. Tuvaletlerin yanında laboratuvar, fayanslar ve tuvalet kapıları da yenileniyor” dedi.
Yenilenen tuvaletlerin haricinde bir de engelli tuvaleti yapıldığını dile getiren Paşa, “Daha önceden engelli tuvaleti yoktu, bunu ilk defa yapıyoruz. Tüm tamirat işlemleri ortalama 1 milyon TL tutacak” ifadelerini kullandı.
Paşa, devletin belirlediği birim fiyatlar üzerinden tadilat işlemlerinin yapıldığına dikkat çekerek, “Bu bina yaklaşık 30 yıllık bir binadır. Bu tuvaletleri de halk ve çalışanlar kullanıyor. Tamirat gerektiren yerler mutlaka olacaktır” diye konuştu.
Kuruma ait binaları korumaya çalıştıklarını, El-Sen’in yarattığı algının doğru olmadığını dile getiren Paşa, “KIB-TEK’e ait Girne ve Güzelyurt şubelerinde de tadilat yapıyoruz. İskele’de yeni bina yapımı için tadilata çıkılacak. Binalarımızın güvenliği için elimizden geleni yapıyoruz” açıklamasında bulundu. (Kıbrıspostası)

 

Yorumlar (0)
banner6