banner26

Long Beach’te üç gündür elektrik yok!

Güncel 13.04.2023, 14:44
12
Long Beach’te üç gündür elektrik yok!
banner32

İskele Long Beach bölgesinde bir iş aracının elektrik kablosunu koparması sonucu üç gündür elektrik yok

Ülke genelinde üretim yetersizliği ve santrallerdeki araza nedeniyle saatlik elektrik kesintileri yaşanırken, İskele Long Beach bölgesine ise bir iş aracının elektrik kablosunu koparması sonucu 40 saatti aşkın bir süredir elektrik verilemiyor.

3 gündür devam eden elektrik kesintisi bölge sakinlerini canından bezdirdi.

11 Nisan tarihinde bir iş aracının yanlışlıkla elektrik kablosunu koparması sonucu elektrik kesintisinin yaşandığını kaydeden bölge sakinleri, yaşadıkları durumun artık dayanılır olmaktan çıktığını belirtti.

Böyle bir çağda 3 gün elektriksiz kalmanın hiçbir eylem veya mücadele ile mazaretlendirilemeyeceğini kaydeden bölgedeki vatandaşlar, ciddi bir mağduriyet yaşadıklarının belirtti.

Bölgede yaşayan vatandaşlar,  3 gündür elektriklerinin olmadığını bu çağda resmen sefaleti yaşadıklarını söyledi. Yetkilere seslenen vatandaşlar, perişan olduklarını, buzluklarınızdaki bütün yiyeceklerin bozulduğunu belirterek biran önce arızaya müdahale edilmesini istediklerini ifade etti.

Öte yandan Kıbrıs Türk Elektrik Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer 3 günün ardından büyük arızalara müdahaleye başladıklarını ancak akşam yağış nedeniyle çalışmaların aksadığını belirtti.

Cesurer, bölgede çalışma yapan bir dozerin yeraltı kablolarını koparması nedeniyle sorunun yaşandığını belirtti.

Ekiplerin bölgeye intikal ettiğini ancak, havanın yağmurlu olması sebebiyle hendeğin sürekli olarak su dolduğunu belirten Cesurer, belediye ve itfaiyeden de suyun tahliye edilmesinin istendiğini bölgeye elektrik verilmesi için ekiplerin sabaha kadar çalıştığını ifade etti.

“HÜKÜMET İSETESE SORUN 5 DAKİKADA HALLOLUR”

Sahada provakatif kesintilerin de yaşandığına dikkat çeken Cesurer, EL-SEN’in eylemlilik halindeyken bu kadar fazla arazına yaşanmasının şüphe çektiğinin altını çizdi.

Mağusa bölgesinde önceki gün polisin tutukladığı kişi ile ilgili sosyal medyadan çeşitli fotoğrafla paylaşıldığını belirten Cesurer, “Üretim yetersizliği ve santrallerde zamanında bakım yapılamaması sebebiyle arızalar meydana geliyor. Ancak bazı arızalar şüpheli” dedi.

Maliye ve Ekonomi Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Cesurer, “Hükümet istese bu sorunu 5 dakikada çözer. Adrese teslim ihale kararını değiştirir. Bakanlıkla görüştük. Görüş alışverişinde bulunduk. Beklemedeyiz” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6