banner26

Mecliste olağanüstü direniş

Güncel 24.08.2022, 19:34
280
Mecliste olağanüstü direniş
banner32

Konuşma süresi tamamlandığı' gerekçesiyle Meclis kürsüsünden indirilmek istenen CTP Genel Başkanı Erhürman, kürsüden inmeyeceğini söyledi, vekillerin konuşmaya devam edeceğini belirtti, CTP Milletvekilleri kürsünün önüne etten duvar ördü.

Hükümet milletvekilleri Genel Kurul Salonu'nu terk etti, Erhürman, 'Çıkın çünkü zaten yok hükmündesiniz' ifadelerini kullandı.

CTP Milletvekilleri Meclis Başkanı Zorlu Töre'nin, İçtüzüğe göre Meclis'i kapatması gerekirken yeniden toplanamama endişesi ile kapatmadığına işaret ederken, Töre ise 'konuşmak hakkınız' dedi.

CTP'li vekiller sırayla konuşuyor

Erhürman’ın ardından CTP Milletvekili Erkut Şahali kürsüye çıktı. Şahali, “Kıbrıs Türk halkı canını uyandır. Bunlar, her gün huzurundan eksiltiyor” şeklinde konuştu.

“Yasa meclisten geçerse, bizi çöp dağları bekliyor” diyen Şahali, “18 saat süren komite toplantısında 18 cümle kurmayan Başbakanın bu halkın üzerinden silindir gibi geçmesine izin vermeyeceğiz. Biz iç tüzüğü ihlal etmiyoruz” dedi.

“Başbakanın bu halkın üzerinden silindir gibi geçmesine izin vermeyeceğiz”

Şahali, emekçilerin kendi işlerine sahip çıkmak için Meclis önünde olduklarını söyledi. “Kıbrıs Türk halkının olması gereken yer burasıdır” diyen Şahali, “kendi yurduna, kendi canına değer veren her birey Meclis önüne gelsin. Yarın çok geç olabilir” şeklinde konuştu.

CTP Milletvekilleri eylemini sürdürüyor, Töre ısrarla Meclis'i kapatmıyor

CTP Milletvekilleri, Meclis Kürsüsü önündeki eylemlerini sürdürüyor. Milletvekilleri sırayla kürsüye çıkarak hitap ederken, Meclis Başkanı Töre iç tüzüğün ihlal edilmesine rağmen Genel Kurulu kapatmamakta ısrarlı tutumunu sürdürüyor.

İncirli’den hükümete: Siz kimsiniz?

Şahali’nin ardından CTP Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli kürsüye çıktı, hükümete “Siz kimsiniz?” diye sordu. “Siz kimsiniz ki, bu ülkenin belediyelerini karanlığa gömeceksiniz?” diyen İncirli, “Burnunuz ucunuzu görmüyorsunuz” dedi. İncirli, yasa tasarısının hayata geçmesi halinde insanların hizmet alamayacağını dile getirdi.

İncirli, özetle şöyle devam etti: İnsanlar güvende yaşayacağı yerler ister. Yerel yönetimlerin de en önemli görevleri bunlardır. Yerel yönetimleri ortadan kaldırarak insanların en temel hakları ve beklentilerini karanlığa gömeceksiniz. Birbirimizi dinlememiz, anlamamız lazım. Ülkeyi doğru şekilde yönetmemiz lazım. Reform dediğiniz şeyin nasıl bir garabet olduğunu anlayamıyorsunuz.

Akansoy: Bu mücadele, ‘Ben yaptım olur’ zihniyetine karşı duruş mücadelesi

CTP Milletvekili Asım Akansoy, olağanüstü bir dönemden geçildiğini söyledi, “Bu mücadele Kıbrıslı Türklerin ‘ben yaptım olur’ zihniyetine karşı duruş mücadelesidir” şeklinde konuştu. Akansoy, Meclis’in uzlaşı kültürünün ortadan kaldırıldığını, demokrasiyi savunmak adına Meclis kürsüsünü terk etmeyeceklerini açıkladı.

Reforma karşı olmadıklarını yineleyen Akansoy, “Neden UBP, Meclis’te CTP’lilerin görüşlerini, belediye başkanlarının yaklaşımlarını dikkate almadan hareket ediyor” diye sordu. Akansoy, UBP’nin zorunlulukla hareket ettiğini söyleyerek, bu durumu da Türkiye ve KKTC arasında imzalanan ekonomik protokole bağladı. Hükümeti, akli selim davranmaya davet eden Akansoy, “Bu devam edecekse biz de mücadeleyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
banner6