banner26

Öğretmenler sokakta: "Çavuş istifa" sloganları

Güncel 17.10.2022, 12:08 17.10.2022, 12:12
37
Öğretmenler sokakta: "Çavuş istifa" sloganları
banner32

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “öğretmenlere saldıran” Eğitim Bakanı’nı ve Eğitim Bakanı’nın tutumuna sessiz kalan Bakanlar Kurulu’nu protesto etmek adına bugün tüm okullarda grev yapıyor.

İlk olarak sendika önünde toplanan öğretmenler, Cumhuriyet Meclisi önüne yürüdü, meclis önünde basın açıklaması yapıldı.

Eyleme, Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekilleri de destek verdi.

Eylem sırasında pek çok kez “hükümet istifa” ve “Çavuş istifa” sloganları atıldığı gözlemlendi.

Eylemde konuşan KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun her fırsatta “öğretmen çalışmıyormuş” gibi bir hava yaratma çabası içerisinde olduğunu ifade ederek, “Bugün burada olan öğretmenler, sayın bakana en doğru cevabı vermiştir, vermeye de devam edecektir” dedi.

Elmalı, Başbakan olarak görevlendirilen Ünal Üstel ve Bakanlar Kurulu’na seslenerek, Nazım Çavuşoğlu ile ilgili “bir an önce gereğinin yapılması” çağrısında bulundu, “Bu bakan, eğitimde kaos yaratmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Harekete geçin” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’nun, Meclis kürsüsünden kamuoyunu yanıltan bilgiler aktardığını söyleyen Elmalı, “Hiç sıkılmadan, utanmadan kürsüden yalan yanlış bilgiler veriyor. Bir Eğitim Bakanı, öğretmenlerle ilgili söylemde bulunurken 3 defa düşünmesi gerekir. Ama Sayın Bakan aklına geleni söylüyor” şeklinde konuştu.  

Çavuşoğlu’nun, eğitimdeki sorunlarla tek bir gün bile ilgilenmediğini, sadece öğretmenlerin haklarını budamaya çalıştığını söyleyen Elmalı, “Siz de gereken dersi alacaksınız Sayın Bakan” dedi.

Meclis önündeki eylem, öğretmenlerin gerçekleştirdiği faaliyetleri gösteren dergilerin Meclis kapısına bırakılmasıyla son buldu.

Öğretmenler daha sonra, Eğitim Bakanlığı önüne yürüdü. Bakanlık önünde de açıklama yapıldı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6