banner26

Otel satışı arkasındaki hikaye

Güncel 09.05.2023, 18:00
67
Otel satışı arkasındaki hikaye
banner32

Güney’de yayımlanan Politis gazetesi; “Otel Satışı Arkasındaki Hikaye” başlığı altında verdiği haberinde, KKTC’li iş insanı tarafından Maraş’ta satın alındığı iddia edilen otellerden birinin 1974 yılından bugüne kadarki hikayesine yer verdi.

Maraş’ta bulunan ve Kıbrıslı Türk iş adamı tarafından satın alındığı iddia edilen otelin adına yer vermeden hikayesine değinen gazete, söz konusu oteli 1974 yılında yeni inşa edilerek açılmaya hazırlandığını, otel sahiplerinin işletme izni için başvurmalarına rağmen söz konusu iznin uzun süre verilmediğini yazdı.

Açılmayı beklerken 14 Ağustos 1974’te tüm Maraş’ın göç etmek zorunda kaldığını, otel sahiplerinin ise Güney Kıbrıs’a göç ettikten sonra yaptıkları tüm destek ve teşvik başvurularının, Maraş’taki otelin işletme izni olmadığı gerekçesiyle karşılık bulmadığını vurgulayan gazete, söz konusu otelin sahibinin mirasçılarının ise nihayetinde TMK’ya başvurduklarını, bu eylemin sonuçsuz kaldığını ve tam o sırada Kıbrıslı Türk işadamının ortaya çıkarak otele talip olduğunu öne sürdü. Gazete, “belgelerden de görüldüğü üzere bir Kıbrıs vatandaşının diğer Kıbrıs vatandaşlarından taşınmaz mal aldığını” belirtti.

banner36
Yorumlar (0)
banner6