banner26

“Otelin kaç katlı olduğunu dahi bilmiyorum”

banner47

Güncel 03.01.2024, 17:21
289
“Otelin kaç katlı olduğunu dahi bilmiyorum”
banner52
banner32

İsias Otel’in sahibi Ahmet Bozkurt’un kızı Bilge Açık, suçlamaları reddetti: “Ben otelin kaç katlı olduğunu dahi bilmiyorum. Ekstra kat yapıldığından da haberim yok”

6 Şubat depremlerinde 72 kişiye mezar olan Adıyaman’daki Grand Isias Otel’in sahibi Ahmet Bozkurt’un ardından bu kez de kızı Bilge Açık, canlı bağlantıyla yargı karşısına çıkarıldı, suçlamaları reddetti.

“Tespitlere ilişkin söylemek istediğim herhangi bir şey yok” diyen Açık, otele yüzde 5 ortak olduğunu ancak haklarını 2021 yılında devrettiğini ifade etti, “Otelin işleyişinden bilgim yok” diyerek kendini savundu.

Açık, “Bütün işleyiş ve yönetimden babam sorumlu. İmza yetkim de yok. Ben otelin kaç katlı olduğunu dahi bilmiyorum” dedi.

Açık, önceden İsias Otel’in yüzde 5 ortaklığına sahip olduğunu ancak hissesini daha sonra devrettiğini söyledi. O güne kadar otelin işleyişi hakkında hiçbir bilgisi olmadığını belirten Açık, her şeyle babasının ilgilendiğini kaydetti. Açık, aleyhinde getirilen suçlamalarla ilgili konuşarak, “Ben otelin kaç kat olduğunu bile bilmem. Ekstra kat yapılmışsa bile benim haberim yoktur, suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Sanık Bilge Açık, savcılık huzurunda da ifade verdiğini dile getirdi.

Müştekiler adına Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu, sanığa bazı sorular yöneltti. Koçoğlu’nun şirketten herhangi bir kâr alıp almadığı sorusuna yanıt veren Açık, otelden hiçbir gelirinin olmadığını belirtti. Koçoğlu’nun bir sorusu üzerine Açık, Adıyaman’a çok sık gelmediğini, yılda en çok 2 kez geldiğini söyledi.

  1. katta herhangi bir tadilat yapılıp yapılmadığını görüp görmediğini soran Koçoğlu’na yanıt veren Açık, “Benim hissem sadece kağıt üstündeydi. Otelle hiçbir bağım yoktu” dedi.

Koçoğlu’nun sorusu üzerine, otel yönetimi ve idaresiyle bağlantısının olmadığını belirten sanık Açık, babasının ofis olarak kullandığı yere hiç gitmediğini dile getirdi.

 

banner36
Yorumlar (0)
banner6