banner26

Özel jet krizinde polis raporu ortaya çıktı

Güncel 22.06.2020, 16:55 22.06.2020, 17:12
19904
Özel jet krizinde polis raporu ortaya çıktı
banner32

DP Milletvekili Serdar Denktaş, özel jet konusunda polisin araştırma raporunu okudu.

Denktaş’ın okuduğu rapordaki bulgular şöyle:

Uçağa iniş izni verildikten sonra havaalanındaki tüm birimlere haber verildiği ancak gümrükten görevli gelmedi

Özel jetle gelen 12 kişi VIP yanındaki kapıdan ülkeye girdi

Turizm Bakanlığı'na bağlı araç karşılayacak denmesine rağmen yolcular Merit Otel'in VİTO araçları ile alındı, karantina oteli olmayan Merit Royal Otel'e götürüldü, odalarına yerleştirildi.

Merit Otel'deki kamera kayıtları silindi ve bilgisayarların da formatlandı

Özel uçakla gelen yolcu ve mürettebat, 14 Haziran’a kadar Merit otelde kaldı

Merit otelde, 12-14 Haziran tarihleri arasında çalışanlarla yapılan soruşturmalarda, söz konusu kişilerin odalardan çıktıklarının görülmediği söylendi.

Merit Premium oteldeki kamera sisteminin bozuk olmasından ötürü, kayıt alınamadığı ifade edildi.

Lobi ve kumarhane içindeki bazı kameralar ile koridor kameralarının formatlandığı tespit edildi.

Uçak mürettebatından 3 şahıs, otele ait araçla Girne’ye gidip alışveriş yaptı, yemek yedi.

DENKTAŞ'IN AÇIKLAMASI

DP Milletvekili Serdar Denktaş söz alarak, Ercan’a özel jetle gelen kişilere ilişkin polisin soruşturma raporunu okudu.
Denktaş, Ercan’a gelecek söz konusu kişilerin Sağlık Bakanlığı tarafından karantina koşulu ile ülkeye gireceklerinin belirtildiğini, önce Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na, daha sonra değiştirilerek Turizm ve Çevre Bakanlığı’na ait araçların yolcuları alacağının bildirildiğini söyledi.

 

“ERCAN’DA YOLCULARIN ATEŞLERİ ÖLÇÜLDÜ”
Denktaş, gelecek uçakla ilgili gümrük görevlisine sözlü bilgi verildiğini, buna karşın alanda olmadığını, uçak iniş yaptıktan sonra yolcuların VIP karşısındaki park alanına alındığını, burada, Sağlık Bakanlığı’na bağlı personelin, yolcuların ateşini ölçtüğünü aktardı.
Denktaş, Sağlık Bakanlığı Girne Kaza sorumlusu olan sıhhiye müfettişinin, gelecek olan yolcularla ilgili hiçbir bilgisinin bulunmadığını ifade etti.

 

“KARANTİNA OTELİ OLMAYAN MERİT ROYAL OTEL’E YERLEŞTİRİLDİLER”
Uçaktan inen yolcular ve uçak mürettebatının, dışarıda bekleyen Merit Otel grubuna ait araba ile alındıklarını dile getiren Denktaş, söz konusu kişilerin karantina oteli olmayan Merit Royal Otel’e yerleştirildiklerini kaydetti.

 

“OTELDEKİ BAZI KAMERALAR FORMATLANMIŞ, BAZILARI KAYIT ALMADI”
Merit Royal Otel’de hizmet veren personelden yapılan soruşturmada, söz konusu kişilerin odalarından çıkmadıklarının raporda yer aldığını söyleyen Denktaş, oteldeki bazı kameraların formatlanmış olduğunu ve bazı kameraların kayıt almadığının tespit edildiğini belirtti.

 

“GİRNE’DE ALIŞVERİŞ VE YEMEK YENİLDİ”
Personelden yapılan soruşturmada bu kişilerin Merit Royal ve Merit Crystal Cove Otellerinde kumar oynamadıklarının öğrenildiğini söyleyen Denktaş, bazı kişilerin Girne’ye gidip alışveriş yaptığını ve yemek yedikleri tespit edildiği belirtti.

 

“BAZI YOLCULARA GAZİMAĞUSA’DA PCR TESTİ YAPILDI...SONUÇ NEFATİF”
Denktaş, bazı yolculara Gazimağusa Hastanesi’nde PCR testi yaptırılmaya çalışıldığını, başarılamayınca, İskele’deki otel inşaatı lojmanlara yerleştirildiklerini, daha sonra tekrar hastaneye gidip PCR testi yaptırdıklarını ve negatif sonuç alındığını aktardı.

 

“KAHVALTIYA GÜRCAFER DE KATILDI”
Serdar Denktaş, ardından Gazimağusa’da kahvaltı yaptıklarını bu sırada Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’in de aralarına katıldığını kaydetti.
Denktaş, daha sonra yeniden İskele’deki otel inşaatındaki lojmana giden söz konusu kişilerin saat 20.00’de adadan ayrıldıklarını belirtti.

 

“OTELLER KAYIT TUTMAK VE SAKLAMAKLA MÜKELLEF…BU DA ARAŞTIRILMALI”
Bir gazetecinin çektiği resim ve konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı olmaması ile başlayan tartışmanın bu noktaya geldiğini söyleyen Denktaş, raporda yer alan en önemli konuların otel kayıtlarının silinmesi, kayıtların tutulmaması olduğunu belirtti. Otellerin kayıt tutmak ve saklamakla mükellef olduğuna işaret eden Denktaş, ileri soruşturmada bu unsurların da araştırılması gerektiğini vurguladı.
Olaydan gümrük dahil her birimin haberi olduğunun görüldüğünü söyleyen Denktaş, buna rağmen gümrük memurunun orada olmadığını belirtti.

Özel jetle gelen Cihan Kanburoğlu isimli şahıs, İskele’deki bir otel inşaatına ziyaret gerçekleştirdi.

Cihan Kanburoğlu isimli kişi, RS 099 plakalı araçla Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne götürüldü, PCR testi yaptırılmak istendi fakat hastanede PCR testi bulunamadığından ötürü test yapılamadı.

Ertesi gün PCR testi yaptırıldı, sonuç negatif çıktı, daha sonra Mağusa’da kahvaltı yaptılar.

Mağusa’da kahvaltı yapıldığında, söz konusu kişilerin yanına Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer gitti, ardından birlikte otel inşaatına gittiler.

Yorumlar (0)
banner6