banner26

Özersay: Kıbrıs'ta Ezberleri Tekrar Ederek Bir Yere Varılamaz

Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Girne’de bir grup esnaf ile bir araya geldi ve Cumhurbaşkanlığı konusundaki vizyonunu anlatarak soruları cevaplandırdı. Özersay, Kıbrıs Türkünün uluslararası alanda sesini en iyi şekilde duyuracak, hak ve menfaatlerini koruyacak, Kıbrıs meselesine takılı kalmadan ülkeye nefes aldıracak bir dış politika ortaya koyacak bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Güncel 23.02.2020, 17:27 23.02.2020, 17:27
42
Özersay: Kıbrıs'ta Ezberleri Tekrar Ederek Bir Yere Varılamaz
banner32

Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Girne’de bir grup esnaf ile bir araya geldi ve Cumhurbaşkanlığı konusundaki vizyonunu anlatarak soruları cevaplandırdı.





Özersay, Kıbrıs Türkünün uluslararası alanda sesini en iyi şekilde duyuracak, hak ve menfaatlerini koruyacak, Kıbrıs meselesine takılı kalmadan ülkeye nefes aldıracak bir dış politika ortaya koyacak bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.





Özersay konuşmasında Brexit sürecinin İngiltere ile doğrudan ticaretin önünü yeniden açabileceğine inandığını belirtti.





Kıbrıs sorununa ilişkin de görüşlerini aktaran Özersay, Rum tarafının yönetim ve zenginliği paylaşmaya henüz hazır olmadığını hatırlattı.





Özersay , “İki toplumun birbirine yeterli düzeyde güven duyması lazım. O nedenle aynı ezberleri tekrar ederek Kıbrıs’ta bir arpa boyu yol alınamayacağı ortadadır. Bu şekilde aynı şeylerin tekrarı bu toplumu müzakere masasına hapsetmek demektir ki ben bunu yapmayacağım, kimsenin de Kıbrıs Türk halkına bunu yapmaya hakkı yoktur. Dedi.





Kıbrıs sorununun çözümü için yeni ve yaratıcı fikirler geliştirmenin şart olduğunu  Turizm, enerji, ticaret gibi konularda işbirliği yaparak çözüme yaklaşmanın mümkün olduğunu belirten Özersay, bunu dünyaya anlatmak ve Rum tarafını da bunu yapmaya zorlamak gerektiğini söyledi.





Cumhurbaşkanının anayasal yetkilerini aktif kullanması gerektiğini belirten Kudret Özersay bu anlamda i cumhurbaşkanının iç meselelere daha duyarlının önemini vurguladı.





Özersay, cumhurbaşkanının toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak ve toplumsal barışı sağlayacak bir hassasiyet göstermesi gerektiğini seçilmesi halinde kendisinin de bu anlamda ayrıştıran değil birleştiren bir liderlik göstereceğini vurguladı.


banner36
Yorumlar (0)
banner6