banner26

Özersay: Önümüzdeki Sürecin Anlamlı Olması İçin Ortak Vizyon Olmalıdır Ama Bu Yoktur

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan toplantıda, Cumhurbaşkanı Akıncı, 25 Kasım’da  Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Rum lider Nikos Anastasiadis ile Berlin’de yapacağı görüşme öncesi siyasi parti Başkan ve temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu.   Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı sonrası Başbakan Tardımcıs ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay basına açıklamalarda bulundu HP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da, genel konuların tartışıldığı belirterek, "Beklenti iki tarafta da çok yüksek değil, önümüzdeki sürecin anlamlı olması için ortak vizyon olmalıdır ama bu yoktur" diye konuştu.

Güncel 21.11.2019, 15:08 21.11.2019, 15:08
19
Özersay: Önümüzdeki Sürecin Anlamlı Olması İçin Ortak Vizyon Olmalıdır Ama Bu Yoktur
banner32

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan toplantıda, Cumhurbaşkanı Akıncı, 25 Kasım’da  Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Rum lider Nikos Anastasiadis ile Berlin’de yapacağı görüşme öncesi siyasi parti Başkan ve temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu. 





Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı sonrası Başbakan Tardımcıs ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay basına açıklamalarda bulundu





HP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da, genel konuların tartışıldığı belirterek, "Beklenti iki tarafta da çok yüksek değil, önümüzdeki sürecin anlamlı olması için ortak vizyon olmalıdır ama bu yoktur" diye konuştu. 





Özersay, iki tarafın Ortak vizyonu olmadığı sürece müzakerelerin başlamasının doğru olmayacağını ifade ederek, diyaloğun devam edebileceğini ama müzakerelerin kaldığı yerden başlamasına olumlu yanıt verilmemesi gerektiğini kaydetti. 





Kıbrıs meselesinin sadece siyasi eşitlikten ibaret olmadığını ifade eden Özersay, her iki toplumun da kendi kurucu devleti açısından iki kesimliliği benimsemesi gerektiğini dile getirdi. 





Yönetim ve zenginliğin paylaşımı konusunda da Rum tarafındaki sıkıtının sürdüğünü ifade eden Özersay, bu yüzden federal yapıda yürümenin mümkün olmadığını kaydetti. 


Yorumlar (0)
banner6