banner26

Radar cezaları, beş aydır dağıtılmıyor

Güncel 18.05.2023, 17:43
39
Radar cezaları, beş aydır dağıtılmıyor
banner32

Ülkedeki hız kameralarından rapor edilen sabit trafik cezalarını dağıtan şirketin sözleşmesi bitti, yeni bir ihaleye çıkılmadı. Cezalar, Ocak ayından beridir dağıtılmıyorÜlkede bulunan hız kameralarından rapor edilen sabit trafik cezaları Ocak ayından beridir dağıtılmıyor.

Devletin bu yıl cezaların dağıtılması için ihaleye dahi çıkmadığı öğrenilirken ilgili şirketin ise 31 Mart itibarı ile sözleşmesi bitmiş durumda.

Devletin sabit radar cezalarından yılda toplam 75 milyon TL gelir elde etmesi gerekirken bugüne kadar dağıtılmayan cezalar nedeniyle 25 milyon TL devletin kasasına giremedi.

Cezaların ortalama 3 ay geriden dağıtıldığı biliniyor ancak Aralık 2022’den beridir hiçbir dağıtım yapılmadı.

1 YILDA ORTALAMA 100 BİN RADAR CEZASI YAZILIYOR. GEÇEN YIL 40 MİLYON TL TAHSİL EDİLDİ

1 yılda ortalama 100 bin radar cezası yazılırken bu cezaların sadece yarısı tebliğ edilebiliyor ve ödeme alınabiliyor. Geçen yıl devlet, radar cezalarından 40 Milyon TL tahsil etti. Bu yıl ise asgari ücretin artmasıyla yapılacak olan tahsilatın 75 Milyon TL olması bekleniyor. Ancak cezalar dağıtılmadığı için tahsilat da yapılamıyor.

Radar cezalarını dağıtacak herhangi bir görevli olmadığı için, sürücü hız limitini aşarak radar kamerasına yakalanırsa ceza kâğıdı sürücüye ulaşamayacak.

Şu an için 20 bin radar cezası sürücülere tebliğ edilemiyor ve nasıl edileceği ise bilinmiyor.

Birçok sürücü bu ihale anlaşmasının sonlandığını ve cezaların kendilerine ulaşmayacağı görüşünde. Bu durum ise trafik güvenliği açısından bir sorun teşkil ediyor.

Devlet ise yılda 75 Milyon TL tahsilatı olan bu alanla ilgilenmeyip riske atıyor. (Haberkıbrıs)

Yorumlar (0)
banner6