banner26

Saner 'Son Oyun Crans Montana'da Oynandı'

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ersan Saner, Partilerin Genel Sekreterleri’nin de katıldığı bir televizyon programında; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı sürecini, önümüzdeki 5 yılı ve Kıbrıs meselesindeki 11 Şubat belgesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Saner, 11 Şubat 2014 belgesinin neden imzalandığını değerlendirirken, “Bu belge içinde egemenliğin iki halktan kaynaklandığı, yani iki halkın ayrı ayrı egemen oldukları yer aldığı ve  bizim de istediğimiz son oyun gerçekleşsin diye imzalandı.

Güncel 08.02.2020, 18:14 08.02.2020, 18:14
27
Saner 'Son Oyun  Crans Montana'da Oynandı'
banner32

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ersan Saner, Partilerin Genel Sekreterleri’nin de katıldığı bir televizyon programında; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı sürecini, önümüzdeki 5 yılı ve Kıbrıs meselesindeki 11 Şubat belgesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.





Saner, 11 Şubat 2014 belgesinin neden imzalandığını değerlendirirken, “Bu belge içinde egemenliğin iki halktan kaynaklandığı, yani iki halkın ayrı ayrı egemen oldukları yer aldığı ve  bizim de istediğimiz son oyun gerçekleşsin diye imzalandı. Son oyun ise Crans Montana’da oynandı ve Sayın Akıncı federal çözümün başarılamadığını açıkladı” dedi.





Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın görevdeki 5 yılı incelendiğinde süreçte müzakereler başlığına dikkat çekti.





İki toplum arasındaki görüşmenin pek de farklı çizgide ilerlemediğini belirten Saner, Bakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Akıncı’yı kendisinin uğurladığını belirterek  “Özellikle 2015 yılından sonra Akıncı göreve geldiğinde birçok kez yurt dışına giderken, kendisini uğurlarken iddialı olduğunu, çalışmalar yaptığını net gördüm… Sürecin aynı devam ettiği net bir şekilde ortada. Temele bakılınca çözüm bulunmamasının esas parametrelerinin karşımızdaki zihniyetten kaynaklandığını ortaya koymak lazım” dedi.





Rumların adayı Yunanistan’a bağlamak istemesi ve ideallerinden vazgeçmeden ilerlemelerinin Kıbrıs konusunda ilerleme noktasında sıkıntı yaşattığını anımsatan Saner, “Bir de Rumların devlet olarak tanınması bizi zora soktu. Sayın Akıncı’nın bu kadar süredir uğraşlarının iyi niyetle yürütmeye çalışsa bile karşılık görmedi. Gelinen aşamada Montana’da masa Rumların üstüne yıkılmasına rağmen aynen Annan Planı’nda olduğu gibi şimdi bunlar ortadayken Akıncı’nın bile iki devletli çözüme bahsetmesi… Bundan sonraki süreçte Kıbrıs Türk halkı olarak dikkatli olmalıyız” vurgusu yaptı.





Önümüzdeki 5 yıl ve UBP Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar’ın adaylığı ilgili bir soruyu yanıtlayan Saner, “KKTC’nin kurulup yaşatılmasında en önde gelen parti olan UBP’nin adayı olarak Cumhurbaşkanı makamını kazanabilecek, KKTC sevdası olan ve KKTC’ye inan bir arkadaşımızı layık gördük. Genel Başkanımız Tatar Kıbrıs konusu yanı sıra anavatanla ilişkileri geliştirebilecek bir başkan adayıdır. Kıbrıs Türk halkının güvenlik ve garantilerden ödün vermeyeceği tek aday Ersin Tatar. Tatar orada olurken yalnız değil. Ersin Tatar çalışmalarını partimizin içinde Kıbrıs konusunda uzman toplam 9 kişilik heyetle yürütecek. Kazandıktan sonra isimleri açıklarız” dedi.


Yorumlar (0)
banner6