banner26

"Seçimde görev alacak personel bulunamayacak"

Güncel 26.04.2023, 12:11
23
"Seçimde görev alacak personel bulunamayacak"
banner32

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-iş), Mahkemelerde yaşanan personel sorununun çözümü konusunda hükümetin hiçbir adım atmaması gerekçesiyle geçtiğimiz hafta İskele ve Güzelyurt Kaza Mahkemeleri’nde uyarı grevine gitmişti.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan uyarılara rağmen hükümetin sendikalarla sorunun çözümü için bu zamana kadar hiç bir adım atmadığını belirleterek, sorunların çözülmemesi halinde personellerinin 25 Haziran’da yapılacak olan ara seçimde görev almayacağını belirtti.

Sendikalar adına KTAMS Başkanı Güven Bengihan yaptığı ortak bildiri şöyle:

“Sendikalarımız KTAMS ve KAMU-İŞ Mahkemelerdeki personel eksikliğine dikkat çekmek için İskele ve Lefkoşa’da uyarı grevi yapmış olmasına rağmen hükümet tarafından sendikalarımızla ne bir diyalog kurulmuş ne de sorunun çözümü için olumlu bir adım atılmıştır. Aksine 25 Haziranda ara seçim yapılması yönünde karar alınmıştır.

Hükümeti son kez uyarıyoruz! Mahkemelerdeki personel eksikliği sorunu giderilmediği takdirde 25 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde görev alacak personel bulunamayacak.

Konu ile ilgili kararlılığımızı önümüzdeki hafta tüm ilçelerdeki mahkemelerde yapacağımız grevlerle ortaya koyacağımızı belirtiriz”

banner36
Yorumlar (0)
banner6