banner26

Silahlı saldırıda iki tutuklama

Güncel 01.06.2023, 18:07
91
Silahlı saldırıda iki tutuklama
banner32

Mağusa’daki Mustafa Zorer Motors oto galerinin kurşunlanmasıyla ilgili, 28 ve 19 yaşındaki iki kişi tutuklandı

Gazimağusa’daki oto galeriyi kurşunlama olayıyla ilgili 2 kişi tutuklandı.

26-27 Mayıs tarihleri ve 18.00-08.00 saatleri arasında, Gazimağusa’da Büyük Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Mustafa Zorer Motors oto galeriye, ateş açılması olayı ile ilgili yürütülen ileri soruşturmada, meselede zanlı olarak görülen 28 yaşındaki isminin baş harfleri S.C. ve 19 yaşındaki isminin baş harfleri A.E. tutuklandı.

Mahkemede yeminli şahadet veren Polis Memuru Okan Keskin, olayla ilgili olguları aktardı.

Keskin, zanlıların, 27 Mayıs 2023 tarihinde, saat 03.00’da büyük sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Mustafa Zorer Motors isimli oto galeriyi kurşunladığını ifade etti.

Zanlıların 9 mm çapındaki tabancayla asfalt yol içerisinden, yaklaşık 22 metre mesafeden, işyerinin doğuya bakan ana giriş kapısının yanındaki vitrin camı ile duvara 2 el ateş açtıklarını söyledi.

Olayın polisin bilgine gelmesi üzerine olay yerinde ve çevresinde inceleme yapıldığını belirten Keskin, 2 adet 9 mm boş kovan ile parçalanmış mermi çekirdeklerinin emare alındığını dile getirdi.
İncelenen kamera kayıtlarının ardından zanlı S.C.’nin Girne’de tespit edildiğini ve olay sırasında giydiği kast ve ceketin de emare aldığını belirten Keskin, meseleye bağlantısı olduğuna inanılan A.E.’nin de tutukladığını kaydetti.
Keskin, olayın kamuoyunda infial yarattığını, zanlıların aleyhindeki suçlamaları kabul etmediğini ve suç aletinin hâlâ kayıp olduğunu belirterek mahkemeden zanlılar aleyhinde ek tutukluluk emri talep etti.
Mahkeme, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 1’er gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)

Yorumlar (0)
banner6