banner26

Taçoy: Tohum bankası oluşturulmalı

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, bir yasanın komiteden acele geçmesinin sakıncalarına işaret ederek, bir tohumun sertifikalı olarak üretilmesi ve ülkede kullanımın sağlanmasının belli standartlara sahip olmasının gerekliliğine dikkat çekti. Yerel tohumların tutulması, saklanması gibi konulara işaret eden Taçoy, tohum bankası oluşturulmasının önemine değindi.

Güncel 19.11.2018, 16:25 19.11.2018, 16:25
20
Taçoy: Tohum bankası oluşturulmalı
banner32

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, bir yasanın komiteden acele geçmesinin sakıncalarına işaret ederek, bir tohumun sertifikalı olarak üretilmesi ve ülkede kullanımın sağlanmasının belli standartlara sahip olmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Yerel tohumların tutulması, saklanması gibi konulara işaret eden Taçoy, tohum bankası oluşturulmasının önemine değindi.

Yasada, ıslah edilen tohumların, sadece ıslah edenin onayıyla üretilip, satılması maddesine ret verdiklerini vurgulayan Taçoy, bu konunun, tüzüğe atıfta bulunarak tüzükle çözme yoluna gidilebileceğini kaydetti.

Tohum Yasası’nın yapılması halinde konunun tekele bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Taçoy, yasanın 13. maddesinde yapılacak değişiklikle oylarının olumlu olacağını belirtti.

Taçoy, TÜK’ün elinde hayvancıların taleplerine cevap verecek kadar yem olmadığı iddiaları bulunduğunu belirterek, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali’den konu hakkında bilgi istedi.

GDO’lu diye bahsedilen tohumların ülkeye ithalinin yasaklanması konusunda tedirginlik yaşandığını kaydeden Taçoy, bu yasaya göre GDO’lu tohumların üretimi ve ithalatının kesinlikle yasak olacağını ve bunu yapanların cezaya tabi tutulacağını vurguladı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6