banner26

"Tam bir menfaat ortaklığı"

Güncel 30.05.2023, 17:00
8
"Tam bir menfaat ortaklığı"
banner32

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay Meclis’teki siyasi partilerin Sayıştay’a veremedikleri hesaplarına muafiyet getiren yasa önerisini hükümet-muhalefet el ele oybirliği ile dün Mecliste onaylamaları üzerine tepki göstererek “bu tam anlamıyla UBP-DP-YDP-CTP menfaat ortaklığı modelidir” dedi.

Özersay “dünyanın neresinde siyasi partiler kendilerine kıyak çekmek için yasayı değiştirir?” diye de sorarak şu açıklamalarda bulundu:

“Meclis’teki siyasi partiler bir konuda daha oybirliği ile uzlaştı! Sayıştay ve Yüksek Mahkemeye mali hesaplarını vermede sıkıntı yaşadıkları için geriye dönük olarak bir af çıkarıp kendilerine muafiyet sağlayacaklar, bugün yasayı değişiyorlar.

Oysa ne olmalıydı? Yasaya göre hesaplarını veremeyen siyasi partiler ceza almalı, partinin sorumlusu olan kişilerse milletvekiliyse dokunulmazlıkları kaldırılmalı ve mahkeme önüne çıkmalıydı. Başsavcılık bazı milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis’e yazı da göndermiş ve anlaşılan siyasi partiler ateş almış, şimdi apar topar yasa değişiyorlar ve kendileri için af çıkardılar ve birkaç gün içinde bunu meclisten geçirdiler.

Ne güzel değil mi? Vatandaşlar yasaları ihlal ettiğinde ceza hükümleri neyse ona göre cezasını çekecek ama siyasi partiler yasaları ihlal ettiklerinde yasayı değişip ceza almayacak!

Geçen sene belediye seçimleri öncesi cinsiyet kotasını yanlış uyguladıklarında seçime katılamayacakları ortaya çıkınca da yasayı oybirliği ile bir gecede değişmiş ve herhangi bir ceza almadan işlerini halletmişlerdi. Siyaset etiği açısından geldiğimiz noktayı göstermesi bakımından bu çok önemlidir. Yazık gerçekten…”

MENFAATLER ÖRTÜŞÜNCE OYBİRLİĞİ İLE ORTAKLAŞIYORLAR

Özersay açıklamasında son bir yıl içerisinde meclisteki muhalefetin hükümeti “gayrimeşru” olarak tarif etmesine rağmen mecliste menfaat örtüşmesi olduğu zaman birlikte el ele ve oybirliği ile yasa yaptığını vurgulayarak bu geçen sürede oybirliği ile yürürlüğe konulan yasaları şu şekilde hatırlattı:

1) Dün, Meclis’teki TÜM SİYASİ PARTİLERİN işine öyle geldiği için, Sayıştay’a ve Yüksek Mahkemeye bazı hesaplarını veremiyor, belgeleyemiyor oldukları için geriye doğru AF DÜZENLEMESİ yapıldı. Bu ayıplarını örtmek için işbirliği yaptılar, yasa OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ!

2) Belediye seçimleri öncesinde CİNSİYET KOTASINI HATALI hesapladıkları için seçime katılma hakkını kaybeden siyasi partiler, bu ayıplarını örtmek ve seçime katılabilmek için BİR GECEDE yasa yaptılar, kendilerine bir daha başvurma hakkı yarattılar. Bu ayıplarını örtmek için işbirliği yaptılar, yasa OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ!

3) Tek bir milletvekilliği için ara seçim yapmak zorunda OLMAMALARINA rağmen işlerine öyle geldiği için, o boş koltuk demokrasi ayıbını gösterdiği, gayrimeşru hükümetti deşifre ettiği için, bu sandalyeyi doldurmak ve bu ayıbı örtmek istediler, işbirliği yaptılar, ara seçim kararı OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ!

4) Seçim yasakları normalde iki aydı ancak Meclis’te bu konuda da işbirliği yaptılar, seçim yasaklarını iki aydan bir aya indiren kararı aldılar ve böylece gayrimeşru hükümet elini kolunu sallaya sallaya 70’e yakın kişiyi sınavsız ve münhalsiz geçici işçi olarak istihdam etti, seçim yatırımı yaptı! Seçim yasağı süresini kısaltma kararı OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ!”

banner36
Yorumlar (0)
banner6