banner26

Tatar'dan hükümet kriziyle ilgili açıklama

Güncel 20.04.2022, 12:03 20.04.2022, 12:05
549
Tatar'dan hükümet kriziyle ilgili açıklama
banner32

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Başbakan Faiz Sucuoğlu ile Maliye Bakanı Sunat Atun arasında yaşanan gerginlikle ilgili konuştu, “Benim amacım kaos ya da karışıklık yaratmak değil, diyalog yoluyla sıkıntıları çözmektir” dedi.

YENİDÜZEN’den Mert Özdağ’a konuşan Cumhurbaşkanı, Sucuoğlu’nun Atun’u görevden alma kararını onaylamadığının hatırlatılması üzerine “Ben görevden almam ya da onaylamam demedim, diyalog ve istişare için süre istedim” dedi.

Cumhurbaşkanlığı makamının sadece onay makamı olmadığına vurgu yapan Tatar siyasi sıkıntıların çözülmesi gerektiğini ifade etti.

“Başbakan Sucuoğlu ile yaptığım görüşmede önce bu konuda istişare için zaman tanıdı ardından istifa edeceğini iletti” diyen Tatar siyasi çekişmelerin ya da tıkanıklığın sebebi olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

Tatar şunları söyledi: Hükümet istifayı da görevden almayı da getirdi. Ben ülkenin cumhurbaşkanıyım. Diyalogdan yanayım. İstifa da bir yöntemdir. Hepsi değerlendirilecektir. Bugün bu konuda nihai bir neticeye varılacaktır.

Öte yandan Tatar Haber Kıbrıs'a yaptığı açıklamada "kaosun sebebi cumhurbaşkanlığı makamı değil" dedi.

"İmzalamayacağım demedim" diyen Cumurbaşkanı Ersin Tatar diyalog, değerlendirme ve doğru yolu bulmak için zaman istediğini kaydetti. 

Cumhurbaşkanı'nın açıklaması şöyle

"Ben konuyu etraflı bir şekilde değerlendirmek istedim. Ülke kaos üstüne kaos yaşıyor ve siyasete ciddi bir güvensizlik var. Görevden almam demedim, imzalamayacağım demedim. Cumhurbaşkanıyım ve sorumluluklarım var. Benim derdim kaos yaratmak değil, kaos yaşanmasını engellemek. Cumhurbaşkanlığı sadece bir onay makamı değildir, memleketten yana da düşüncelerimiz vardır. Ben bir diyalog, değerlendirme ve doğru yolu bulmak için zamanı istedim. Sayın Başbakan, önce bu zamanı verdi, sonra istifa edeceğini söyledi. Ben kimseyle kavgaya girmem. Misyonum bu değildir. Ülke insanımız çok zor günlerden geçmekte ve her alanda istikrara ihtiyaç duymaktadır. Buna uygun davranmaya devam edeceğim. Kaosun sebebi cumhurbaşkanlığı makamıdır gibi göstermek doğru olmadı"

banner36
Yorumlar (0)
banner6