banner26

Tatar, Kendi Kendini Yalanladı !

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar İngiltere'de yayınlanan Sunday Express gazetesinde yayınlanan demecinde , “Bir anlaşma sağlanması durumunda Kuzey Kıbrıs’ın elinde tutuğu toprağı %36’dan %30’a indirmeye hazır olduğunu” söylemişti. Tatar’ın açıklaması, Ulusal Birlik Partisi Basın Bürosu aracılığı ile duyurulmuştu.

Güncel 25.02.2020, 17:46 25.02.2020, 17:46
42
Tatar, Kendi Kendini Yalanladı !
banner32

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar İngiltere'de yayınlanan Sunday Express gazetesinde yayınlanan demecinde , “Bir anlaşma sağlanması durumunda Kuzey Kıbrıs’ın elinde tutuğu toprağı %36’dan %30’a indirmeye hazır olduğunu” söylemişti.





Tatar’ın açıklaması, Ulusal Birlik Partisi Basın Bürosu aracılığı ile duyurulmuştu.





Tatar bugün bir açıklama yaparak, “Söz konusu haberde yer alan ‘ bir anlaşma olması halinde  Kıbrıs Türk tarafının toprak miktarını %36’dan %30’a indirmeye hazır olduğuma’ dair ifadeler benim değildir” dedi.





Tatar açıklamasında, “Ben, muhabire Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Crans Montana’da  Rum tarafına bir harita vererek Kıbrıs Türkü’nün elindeki topraklardan %6’dan fazla taviz sunduğunu ancak Rum tarafının buna da ‘hayır’ dediğini anlatmaya çalıştım ancak muhabir bunu benim de vermeye hazır olduğum bir toprak tavizi olarak yazdı” görüşlerine yer verdi.


banner36
Yorumlar (0)
banner6