banner26

Trafik cezalarına yasal düzenleme

banner47

banner57
Güncel 16.01.2026, 16:41
0
Trafik cezalarına yasal düzenleme
banner52
banner32

Başbakan Üstel, trafik cezalarına yönelik yasal düzenleme çalışmasını başlattıklarını söyledi ve “Amacımız ceza kesmek değil; doğru davranışı kalıcı hale getirmektir.” dedi

“Akıllı Ulaşım Sistemi Elektronik Denetim ve Akıllı Kavşak Projesi" lansman töreninde konuşan Başbakan Ünal Üstel, halkın can güvenliğini ve huzurunu koruyan yatırımları öncelikler arasında tuttuklarını kaydetti.

Üstel, “Trafik güvenliği de bu anlayışın en somut başlıklarından sadece biridir. Çünkü konu yol olduğunda, konu hız olduğunda, konu trafik olduğunda mesele aynı zamanda insan hayatıdır.” dedi.

Bir ülkeye kurulan tüm teknolojik altyapı sistemlerinin aynı zamanda o ülke adına bir iç güvenlik meselesi olduğunu anlatan Üstel, bu kameraların araçları tanıyabilen bir teknolojiye sahip olduğunu belirtti.

Toplamda 130 sabit kamera ve Polis Genel Müdürlüğü’ne teslim edilen 20 mobil kamera olduğunu aktaran Başbakan Üstel, bu kameraların tamamının Türkiye Cumhuriyeti tarafından tüm yazılımı, altyapısı ve teknolojisiyle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne hibe edildiğini söyledi.

Üstel, “Bu noktada bazı yanlış bilinen bilgileri de düzeltmek isterim. Bu kameralar son derece teknolojik donanıma sahiptir ve görevleri nettir. Hız tespiti yapmak… Son dört aydır aktif şekilde çalışmaktadırlar ve tüm test süreçleri tamamlanmış durumdadır. ‘Makineler arızalıdır’, ‘güneşe dayanamadı, bozuldu’ şeklindeki iddialar tamamen asılsızdır. Ancak bu süre zarfında cezai işlem uygulanmamıştır. Merak etmeyin toplu bir ceza kesimi de söz konusu olmayacaktır.” diye konuştu.

Bu kameraların devreye girmesiyle birlikte trafik cezalarına yönelik yasal düzenleme çalışmasını da başlattıklarını aktaran Üstel, “Amacımız ceza kesmek değil; doğru davranışı kalıcı hale getirmektir.” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6
Günün Anketi Tümü
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?