banner26

Türkiye’den KKTC’ye 14 TIR

Güncel 03.02.2023, 18:26
96
Türkiye’den KKTC’ye 14 TIR
banner32

Türkiye’den KKTC’ye eğitim materyallerini getirecek olan 14 TIR, Ankara’dan yola çıktı

Türkiye-KKTC El Ele, Eğitimde Daha İleriye" projesi kapsamında eğitim materyalleri taşıyacak tırları uğurlama töreni, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan Ders Âletleri Yapım Merkezinde gerçekleşti.

Türkiye ile KKTC arasında eğitim alanında yapılan iş birliği görüşmeleri bağlamında düzenlenen programa TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TC Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu katıldı.

Özer sözlerine şöyle devam etti: "KKTC ziyaretlerinde KKTC'deki tüm okulların ihtiyaçlarını karşılamak için söz verdiklerini yineleyerek "Öncelikle söz verdiğimiz her şeyi bugün 14 tırla uğurluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay, KKTC'nin ihtiyaçlarını karşılamamızda her zaman yardımcı oldular. Kendilerine müteşekkiriz, tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum."

Törende konuşan Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da “KKTC'yi kalkındırmak hepimizin görevidir. Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bugün de elinde neleri varsa KKTC'ye vermektedir." dedi.

Konuşmaların ardından Ankara'dan KKTC'ye gelecek olan 14 TIR, alkışlarla uğurlandı. Daha sonra Ders Âletleri Yapım Merkezi atölyelerinde incelemeler yapıldı.

Yorumlar (0)
banner6