banner26

Türkiye’den KKTC’ye, 2.4 milyarlık ihracat

banner47

Güncel 19.01.2024, 16:25
52
Türkiye’den KKTC’ye, 2.4 milyarlık ihracat
banner52
banner32

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Ahmet Güleç, KKTC’ye ihracatlarında geçen yıl yüzde 14’lük bir artış olduğunu ve ülkeye toplam ülkeye toplam ihracatın 2,4 milyar doları aştığını belirtti

Türkiye-KKTC 12. Ortak Komite Toplantısı bugün Lefkoşa Concorde Otel’de yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen Türkiye-KKTC 12. Ortak Komite Toplantısı’na Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu konuşmacı olarak katıldı.

İlk açılış konuşmasını yapan TİM Başkan Vekili Ahmet Güleç, Türkiye’nin KKTC ile güçlü bir dayanışmayla kazan-kazan ilkesine dayanan çalışmalar yapıldığını anlattı.

Türk İhraç Ürünleri Portalı’na 117 KKTC firmasının dahil olduğuna işaret eden Gül, kadın ve genç girişimciler arasında iş birliğinin geliştirilmesi üzerine eğitim programı düzenlediklerini ve ikili ticarette liralaşmaya yönelik toplantılar yapıldığını anlattı.

Güleç, 2024’te KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Ticaret Dairesi’nde görevli personele eğitim verilmesi noktasında da çalışmaları olacağına söyledi.

KKTC’ye ihracatlarında geçen yıl yüzde 14’lük bir artış olduğunu kaydeden Güleç, ülkeye toplam ihracatın 2,4 milyar doları aştığını belirtti. Güleç, “Küresel ticarette küreselleşme yerine bölgeselleşme eğiliminin hız kazandığı bu dönemde karşılıklı ticaretimizi daha da artırmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

Yorumlar (0)
banner6