banner26

Tutuklanan Kıb-Tek çalışanı UBP delegesi çıktı

Güncel 13.04.2023, 12:31
63
Tutuklanan Kıb-Tek çalışanı UBP delegesi çıktı
banner32

Gazimağusa’da 7 trafonun şalterinin kapatılarak Mağusa’da elektriklerin kesilmesine neden olan olayla ilgili polis tarafından tutuklanan Kıb-Tek çalışanı 50 yaşındaki Baybora Gürbüz’ün UBP delegesi olduğu ortaya çıktı.

Hükümet, El-sen başlattığı “arızalara müdahale etmeme” eylem ve grevleriyle ilgili El-sen’in elektrikleri bilinçli kestiği algısını yaymaya başlamıştı.

El-Sen Genel Başkanı Çağlayan Cesurer ise, kesintilerin sebebinin sabotaj olduğunu belirterek, bunu yaptıranın da kurum müdürü Dalman Aydın olduğunu ileri sürmüştü.

Baybora Gürbüz’ün (sağda) AKSA’ya ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen UBP milletvekili Sunat Atun’la fotoğrafı

ATLI: ETKİN SORUŞTURMA YAPILMALI

Öte yandan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (KIB-TEK) ait trafolara girilerek elektriklerin kesilmesi konusuna ilişkin tahkikatın etkin yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

Yazılı açıklama yapan Atlı, polis tarafından önceki gün Gazimağusa’da 7 trafonun aktif elektrik akımının bilinçli şekilde kesildiğine dair yürütülen soruşturmada tutuklanan ve görüntüleri de güvenlik kameralarına yansıyan iki kişiden birinin UBP delegesi olduğunu savundu.

Atlı, “Hükümetten kimse tahkikata müdahale etmeye sakın ha sakın kalkışmasın. Tahkikatın da yargı sürecinin de sonuna kadar takipçisi olacağız. Yurdunun öz sermayesi ile kurulmuş, topluma ait kurumlarını koruyanlara sabotajlarla iftira atanların, maşalar tutarak bunları yaptıranların da bir gün yargılanacağını da unutmamaları gerektiğini hatırlatırız” ifadelerini kullandı.

Atlı, kurumda örgütlü sendika El-SEN’in, iki haftadır devam eden Kamu İhale (Değişiklik) Yasası Tasarısı’nda AKSA’ya özel yapılmak istenen değişikliğe karşı mücadelesinin zayıflatılmak ve toplumla sendikanın karşı karşıya bırakılmak istendiğini iddia etti.

Atlı, “EL-SEN günlerdir elektrikleri kendilerinin kesmediklerini, sadece oluşan arızalara müdahale etmeme eylemi yaptıklarını söyledi. Sendika, elektrik kesintilerinin, hükümet ve KIB-TEK yönetimi eliyle yapılan ve El-SEN’in üzerine atılan sabotajlar olduğunu yüksek sesle bağırdı. Bugün anlıyoruz ki; El-sen haklıydı” dedi.

Yorumlar (0)
banner6